Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Praha centrem celosvětových oslav 115. výročí značky Harley-Davidson

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Značka Harley-Davidson oslaví v příštím roce 115. výročí založení. Při příležitosti významného milníku uspořádá celosvětové oslavy, pro jejichž pořádání si vedle domovského Milwaukee vybrala Českou republiku.

Hlavní stanoviště čtyřdenní akce, která se bude konat od 5. do 8. července 2018, bude na Výstavišti Holešovice v Praze. Další stanoviště budou rozeseta po Praze (Karlův most, Staroměstské náměstí, Národní technické muzeum…) a středních Čechách (Karlštejn, Konopiště, Kutná Hora …).

„Jsme nadšení, že si Harley-Davidson pro oslavy 115. Výročí vybral právě naši republiku. Češi harleye milují a Harley-Davidson Club Praha je nejstarší fungující klub na světě. Založen byl již v roce 1928. Věříme, že Praha jako turistický magnet dodá akci na jedinečnosti, a to nejen svojí historií, ale také kulturou a současným životním stylem,“ říká Jaroslav Vavřina, Managing Director Harley-Davidson Prague a organizátor oslav 115. výročí Harley-Davidson.

Součástí oslav bude spanilá jízda napříč Prahou nebo největší výstava motocyklů Harley-Davidson v Evropě. K vidění bude přes 40 strojů, zastupujících aktuální nabídku značky, více než 150 historických motocyklů od roku 1923 až po současnost a přes 130 staveb a přestaveb motocyklů různých značek.

Značka očekává, že se oslav zúčastní více než 100.000 návštěvníků z celé Evropy, z čehož by mělo být více než 60.000 majitelů motocyklů. Předpokládá se, že až 80% návštěvníků dorazí ze zahraničí z více jak 35 zemí.

Oslavy významného výročí mají mít i pozitivní ekonomický dopad pro Českou republiku a očekává se, že během akce bude průměrná denní útrata návštěvníků ve výši 3500 až 4700 Kč za osobu na den u zahraničního a 1100 až 2500 Kč za osobu na den u tuzemského návštěvníka. Očekávaný přínos pro veřejné rozpočty se očekává 510-550 milionů korun.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)