Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přelet dronu: Úžasný pohled na novou továrnu Tesly v Berlíně!

Diskuze (14)

Svoji historicky první továrnu v Evropě otevřela Tesla v městečku Grünheide nedaleko Berlína. Automobilka nyní na svém vydala video, které vás díky dronu provede výrobním procesem.

Stavba prvního výrobního závodu v Evropě stála Teslu 5,5 miliardy Eur, což je v přepočtu téměř 134 miliard korun. Dvě továrny tohoto typu najdeme nyní v USA, třetí se nachází v čínské Šanghaji a německá gigafactory je tou čtvrtou. Pátá bude opět v USA, tentokrát v Texasu. Slavnostní otevření berlínského závodu se zúčastnil samotný šéf automobilky Elon Musk. Mezi hosty patřili například německý kancléř Olaf Scholz, ministr hospodářství Robert Habeck a braniborský premiér Dietmar Woidke. Musk využil této události a předal prvních třicet vozů Tesla Model Y s označením “Made in Germany”. 

Video se připravuje ...

Automobilka vyšla pár dní po slavnostním otevření se skvělým videem, které vás provede (nebo spíše prolétne) celým výrobním procesem pomocí perfektně vedeného dronu. 

Dron od Skynamic vám ukáže vstup do továrny, kde se nachází již stovky hotových automobilů Tesla, přes sklad, lisování jednotlivých komponentů, sestavování jednotlivých vozů pomocí robotů a také lakovny. Natáčení pochopitelně probíhalo při nepřerušené výrobě. 

“S našimi obrovskými odlévacími stroji budeme vyrábět auta stejně, jako se vyrábějí angličáky,” napsal na svém Twitteru v lednu 2021 Elon Musk. Video o délce 87 vteřin tuto větu v podstatě podtrhuje. Díky stroji jako Gigapress automobilka výrazně urychlí výrobu a ušetří náklady. Ostatně, plánem Muska je v Berlíně vyrábět ročně až 500 tisíc vozů Model Y s tím, že má výrobní závod nabídnout více než 12 tisíc pracovních příležitostí. Mimo Model Y se v Berlíně bude vyrábět také Model 3, samotné baterie a pohonné jednotky pro elektromobily. 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (14)

Doporučujeme

7. 4. 2022 23:18
Re: Kolotoc je rozbehnuty
https://elektrickevozy.cz/…-jeho-budoucnost


Citace:
Děsí se Volkswagen americké Tesly?
“Tesla rychle zlepšuje kvalitu svých aut a zdá se, že ve svém závodě v Gruenheide dosáhne výrobní doby pouhých 10 hodin na vůz,” řekl Diess ve čtvrtek v připraveném projevu na setkání zaměstnanců ve Wolfsburgu. Naproti tomu, výroba jednoho elektromobilu VW ve Zwickau vyžaduje více než 30 hodin. Cílem pro příští rok je zkrácení tohoto času na 20 hodin.

“Ano, bojím se o Wolfsburg,” řekl Diess

PS Tesla nezustane u jedne evropske gigafactory. ;-)
https://insideevs.com/…evs-early-2030s/
Netvrdim, ze Tesla vyrobi v 2030 20 milionu aut. Ale kazdopadne vyrobi tolik, ze VW ma opravneny duvod k obavam.
Avatar - .StenLi.
7. 4. 2022 09:27
Re: Kolotoc je rozbehnuty
Naopak ty trepes nezmysly, ziadny moj subjektivny predpoklad o valcovani tam nie je, cely moj prispevok je fakticky a kym si tie fakty nedostudujes a nebudes mat k nim fakticky protiargument tak sa radsej zdrz zbytocnych kokmentarov.. Nastuduj si pocty najpredavanejsich aut v EU a vyrobnu kapacitu tej jednej gigafactory, ako aj vyjadrenia vedenia najvacsieho koncernu sveta aku velku konkurenciu predstavuje a ako sa musia inspirovat Tesla vyrobou. To co si mysli nejaky diskuter je dost nepodstatne..
6. 4. 2022 19:17
Re: Kolotoc je rozbehnuty
Fakty alebo tvoje detinsky naivné predstavy? Tesla nikoho nezvalcuje, a už vôbec nie jednou novou fabrikou.
Avatar - MS-sport
6. 4. 2022 18:37
Re: Blbost pro EUovce
Hry na počítači mě nikdy nebavily :-!
Avatar - Ji/Ri
6. 4. 2022 17:03
Re: Blbost pro EUovce
...tobě ublížili už jako dítěti nebo nějak v průběhu života... nechce se mi věřit, že jsi starý c.ip zničehonic. ;-) :-) :-!