Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra se blíží. Nový Volkswagen Golf vykreslen v zatím nejrealističtější podobě

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Ikona kompaktního segmentu se světu oficiálně představí ještě letos. A tato vize rozhodně nemá daleko k realitě.

Příjezd nového Volkswagenu Golf osmé generace se nezadržitelně blíží. I když si na oficiální snímky a informace musíme ještě nějaký čas počkat, na vizi toho, jak bude chystaná novinka vypadat, se můžete podívat už teď. A podle nás nemá daleko k pravdě.

Na ruském serveru Kolesa.ru se objevily ilustrace nového Golfu. Nejde však jen a pouze o fantazii šikovného autora. Do grafického návrhu totiž promítnul i špionážní fotky kolující internetem, jakož i oficiální skici, které Volkswagen před časem vypustil do světa.

 Už snímky zvídavých fotografů ukázaly, že bychom v exteriéru neměli čekat žádnou revoluci. Tvary zůstávají totožné, stejně jako většina detailů na karoserii. Výjimku tvoří snad jen užší svítilny navazující na chromovou linku masky chladiče. Golf osmé generace však bude ve srovnání s předchůdcem delší a nabídne větší rozvor, což přinese více místa pro posádku uvnitř. Jiné budou také diodové svítilny vzadu, otázkou ale zůstává, jestli dostanou i nějakou chytrou funkci, které VW před časem prezentoval.

Zatímco na výše zmíněném serveru se objevila vize jen vnějšího designu, nedávno uniklé špionážní fotky nás nechávají nahlédnout také do interiéru. Tady VW vsadí na plně digitální přístrojový štít s dvojicí obrazovek, prostřednictvím kterých nastavíte většinu funkcí. Určitě dojde k redukování fyzických tlačítek uvnitř. Zatím nevíme, jestli se do menu schová i nastavování teploty.

K dispozici bude plejáda koncernových pohonných jednotek na benzin i naftu. Počítá se s mild-hybridním systémem, jakož i plug-in hybridem do zásuvky a verzí TGI na stlačený zemní plyn. Čistě elektrický Golf se nástupce nedočká, jeho roli totiž v hierarchii automobilky zastoupí nový model ID.3, který je od počátku vyvíjen coby elektromobil na tomu určené platformě MEB.

Na své si přijdou i fanoušci sportovního svezení. Osmá generace modelu počítá s verzí GTI a ostrým „erkem“ s pohonem všech kol. Těchto variant se ale dočkáme až v průběhu roku 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
29. 5. 2019 07:51
Re: ČOOO ???
Len ten predok je podľa mňa dosť divný a tie svetlá ako viac hrán a odskokov tam už asi nedajú .
Avatar - KANKUNEN
28. 5. 2019 06:43
Re: ČOOO ???
Toper, ty vykonáváš potřebu pod každým článkem. ;-)
Avatar - miromen
28. 5. 2019 00:09
Re: ČOOO ???
Proč timto mirně řečeno hroznym předpokladem uražiš rendlika... když už nic tak megan, alespoň vypada k světu.
Avatar - 3_diamanty
27. 5. 2019 23:27
Re: ČOOO ???
ja som si tuto potrebu uz vykonal doobedu u bawa 1... este teraz aj z dialky na fotkach ma ten jeho rypak desi... tu uz je to lepsie... voci bawu uplne ina basen... aj ked samozrejme golf tiez nikdy nebol velky fesak... najkrajsie je v tomto segmente stale A3 a to vcelku jednoznacne .... dokonca vek mu na krase neubera ale naopak zreje ako vino
Avatar - 3_diamanty
27. 5. 2019 23:16
Re: lool
vzhlad wranglera alabo Gecka sa nemeni uz cele desatrocia ( hadaj preco ) .... a je to len a len dobre... su vozy ktore nemusia mat kazdu generaciu komplet prekopany look ako povedzme renaulty ( ktore su vzdy z generacie na generaciu komplet ine ) a pod... proste niektore modely si drzia svoje linie a tvary.. a preto su aj legendami ....