Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prior Design svým body kitem přiblížil silniční Toyotu GR Yaris speciálu WRC

Dominik Kovář
Diskuze (0)

V německém Prior Design se zabývají zejména úpravou automobilů evropského původu, občas však udělají, stejně jako v případě této Toyoty GR Yaris výjimku. 

Prior Design připravil pro GR Yaris aerodynamický balíček, který vozu dává agresivnější vzhled a přibližuje ho závodnímu speciálu Toyota Yaris GR Rally 1 z rallyeového šampionátu. 

Video se připravuje ...

Aero sada je vyrobena ze skelných vláken a podléhá certifikaci TÜV Rheinland, která zaručuje kvalitu náhradních dílů. Sada se skládá z předního spoileru, střešního spoileru, blatníků, bočních prahů a aerodynamických doplňků na přední i zadní nárazníky.

Výhodou této sklolaminátové konstrukce je její snadná oprava a minimalizace nákladů na rekonstrukci. Většinu dílů lze přišroubovat. To neplatí u předních a zadních blatníků, kde je montáž kvůli správnému uchycení trochu složitější. 

V případě GR Yarisu se Prior Design zaměřil pouze na design, a to ze zcela prostého důvodu. Japonská automobilka totiž vytvořila ultimátního dravce, kterého není třeba nijak dále upravovat - 1,6litrový tříválec má výkon 192 kW (261 koní) v 6500 otáčkách s maximální hodnotou točivého momentu 360 Nm ve 4000 otáčkách. S pohonem všech kol s označením GR-Four je zde elektronicky řízený systém s manuální převodovkou a diferenciálem u zadní nápravy.

Video se připravuje ...

Díly se dají objednat jednotlivě v cenovkách od 449 do 3.899 eur. Pokud chcete kompletní sadu, vyjde vás na 7.104 eur (168.000 korun). 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme