Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští BMW X1 bude předokolka

David Bureš
Diskuze (60)
Příští generace BMW X1 bude sdílet své základy s druhou generací Mini Countryman.

Aktuální generace BMW X1 je obchodně velice úspěšná, druhou generaci tohoto malého SUV ale čeká významná technická změna – díky nové platformě bude mít pohon předních kol. Příští X1 je očekávána v roce 2015.

Příští X1 tak má sdílet svoji platformu s budoucí generací vozů značky Mini a chystanou řadou 1 Gran Turismo, která má být ve formě konceptu představena již na podzimním autosalonu v Paříži. Většina klíčových prvků pak bude shodná s budoucím Mini Countryman.

Hlavní důvody pro použití nové architektury s pohonem předních kol jsou dva – nižší výrobní náklady a více prostoru uvnitř.

O modelech BMW s poháněnými předními koly se začalo hovořit před dvěma lety, kdy mnichovská automobilka oznámila, že do roku 2014 chce vyrábět menší modely s pohonem předních nebo všech kol. Nová platforma je známá jako UKL (Unter Klasse).

Auta s touto platformou budou moci mít i poháněná všechna kola – pomocí mezinápravové spojky Haldex. Tato možnost bude určena především pro již zmíněný Mini Countryman a právě X1.

V automobilech s platformou UKL budou motory uloženy příčně, automobilka již dříve uvedla, že nepočítá se šestiválcovými motory pro tyto vozy. Pod kapotou budoucí X1 se tak šestiválec neobjeví, počítá se se čtyřválci a možná i s chystaným 1,5litrovým tříválcem.

David Bureš
Diskuze (60)
6. 7. 2012 07:46
Re: Katastrofa
Runflaty jsem sundal hned. Servotronic tam mám, to ještě není taková hrůza. Problém je v podvozku, mám "adaptativní M podvozek" a je to měkké jak bláto... i ve sportovním režimu se to houpe jako kačena...
Avatar - Ham.
5. 7. 2012 23:42
Re: Katastrofa
A co je na ní tak katastrofálního? Pokud se vyhodí runflaty a ponechá standardní servotronik tak se snad neděje žádná tragédie.
5. 7. 2012 19:40
Re: Katastrofa
F30 335i mám doma a jestli je to řidičské auto tak jsem Fidel Castro:-)
5. 7. 2012 13:22
Re: Katastrofa
Nehovorim, ze X1 je najlepsie soferske auto na svete, ale urcite najlepsie vo svojej triede. Hovoril som skor o cite pre auto. Schopnost porovnat dve auta na zaklade jazdnych vlastnosti, spravani sa na ceste a pocitu z neho. Ohodnotit brzdy, riadenie, prevodovku.
Avatar - Ham.
5. 7. 2012 12:18
Re: Katastrofa
Kdo má jemný cit a chce šoférské auto tak si koupí 3er bez x-drive s 35i a pokud mu jde o praktičnost tak si počká na kombajn, což je neporovnatelně šoférštější auto než X1 s x-drive a nebásní o SUV krabici se čtyřkolkou s naftou pod kapotou jako o šeférském autě. ;-)