Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští VW Golf R prý bude fantastický. Dočká se pětiválce?

Stanislav Kolman
Diskuze (50)
Volkswagen pod pokličkou pilně připravuje novou generaci ikonického Golfu a nepřijdeme ani o ostrou verzi R. A právě o ní jsme se teď dozvěděli nějaké podrobnosti.

Automobilka Volkswagen zatím neprozradila příliš mnoho podrobností o novém, již osmém vydání modelu Golf, něco málo se ale postupně dozvídáme. S nejnovějšími informacemi se podělil Jost Capito, jenž je u VW zodpovědný za divizi R. O chystaném hot-hatchi hovoří jako o výstavním klenotu mezi golfy a říká, že nový hatchback bude fantastický.

Co přesně to znamená? Na to si zatím musíme počkat. Z dřívějška už víme, že Golf R nebude plnokrevným hybridem, tento typ pohonu chtějí ve Wolfsburgu přenechat ekologickým a cenově dostupnějším vozům, než jakým má chystané „erko“ být.

Spekulovalo se také o realizaci projektu R400, avšak něčeho takového se podle všeho nedočkáme. Capito říká, že takové auto by bylo příliš drahé nejen na pořízení, ale i provoz. Lidé nakupující v tomto segmentu prý chtějí vůz s výkonem okolo 300 koní a přijatelnou cenovkou. Větší porci síly tedy vyhlížet nemáme.

Přitom by to nebylo úplně od věci. Z vícero stran k nám proudí informace o tom, že Volkswagen připravuje pětiválec s výkonem okolo 400 koňských sil (a nebavíme se o tom v Audi RS 3), jenž by měl v příštích letech zamířit pod kapoty několika koncernových modelů – kupříkladu T-Rocu R či Cupry Formentor.

Na Golf R si musíme ještě nějaký rok a půl počkat. Horkou novinkou v „erkové“ rodině je T-Roc R, o kterém Capito dokonce říká, že je jízdně lepší než současný Golf R. Právě jím VW při přípravě ostrého crossoveru začal a vše přizpůsobil vyšší karoserii. Modely R zkrátka frčí, ale Capito nás ujistil, že menší produkt než Golf se v této rodině neobjeví. V posledních měsících se spekuluje o Tiguanu R a Arteonu R, ani jedno z aut však zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Stanislav Kolman
Diskuze (50)

Doporučujeme

14. 3. 2019 08:43
Re: Nevyhlasovali
Klidně sem dej co psal VW při uvádění prvních modelů na MQB, nikde o nemožnosti R5 nebo VR6 ani slovo. První model na MQB byla A3 (společně s Golfem) a ta ji hned použila v RS3 pro R5.
Avatar - white label
14. 3. 2019 00:43
Re: pětiválec TDI by mu nepochybně slušel
Tak jo no, ukecal si mě, tak pošli... >:D ;-)
Avatar - speedfred
13. 3. 2019 23:03
Re: pětiválec TDI by mu nepochybně slušel
>:-[] >:-[]
Avatar - white label
13. 3. 2019 20:06
Re: pětiválec TDI by mu nepochybně slušel
To slovenský politik ani vědět nepotřebuje, hlavně když ví, co se děje na jihu... ;-)
Avatar - white label
13. 3. 2019 20:04
Re: pětiválec TDI by mu nepochybně slušel
No tak to BACHA!!! :-O >:-[]
Fotku mi raději ani neposílej... >:D