Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Problém pro elektrickou konkurenci? Tesla napříč světem opět výrazně zlevňuje

ČTK
Diskuze (127)

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých aut v Evropě, Izraeli a Singapuru. Před týdnem firma zlevnila auta ve Spojených státech, od ledna už popáté.

Díky slevám Tesla v prvním čtvrtletí zvýšila odbyt o čtyři procenta, investoři se ale obávají o ziskové marže, které jsou vysoko nad průměrem odvětví. Informovala o tom agentura Reuters.

Několik dní po po zveřejnění odbytových čísel automobilka informovala o zmíněném snížení cen v USA. Společnost přitom uvedla, že kvůli přísnějším americkým normám se od 18. dubna sníží na polovinu daňová úleva 7500 dolarů (přes 158.000 Kč), kterou lze od letošního ledna využít pro její základní elektromobil Model 3. Subvence pro elektromobily jsou součástí amerického zákona o snižování inflace (IRA).

Video se připravuje ...

V Německu automobilka snížila cenu svých vozů Model 3 a Model Y o 4,5 až 9,8 procenta, ukazují aktuální údaje na internetových stránkách firmy. Tesla tam svá auta letos zlevnila už podruhé, v lednu to bylo až o 17 procent.

Tesla je automobilkou s nejvyšší tržní hodnotou na světě. Loni firma nesplnila cíl svého šéfa Elona Muska, který počítal s růstem odbytu o 50 procent. Kvůli logistickým problémům a slabší poptávce automobilka zvýšila odbyt o 40 procent, lednové zlevňování podle Muska vedlo k nárůstu objednávek.

Výsledky hospodaření za první čtvrtletí Tesla oznámí příští týden.

ČTK
Diskuze (127)

Doporučujeme

Avatar - Emel
18. 4. 2023 09:52
Re: Cenova parita
To by bylo jako když slovenský pracující přispívá řeckému důchodci :-D
Avatar - Emel
18. 4. 2023 09:52
Re: Slevy
Jo, v ČR zlevnila na tu německou úroveň, tj. cca. ten milion (1.0xx, to už je fuk - a ano, to je solidní cena). Ale v Německu je "cena od" podle mě pořád stejná.
17. 4. 2023 14:59
Re: Slevy
Jj, pamatuju.
Ja jsem to taky resil.

V Cesku kazdopadne zlevnila.

V Nemecku jsem to ted neanalyzoval. :no:
Avatar - speedfred
17. 4. 2023 14:43
Re: Cenova parita
Dotácia alebo finančný príspevok by sa hodil viacej.😀
Avatar - Emel
17. 4. 2023 13:03
Re: Cenova parita
Chceš politovat? :-)