Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První elektrická Škodovka láká na svou premiéru. Představuje se na nové skice

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Mladoboleslavská automobilka co nevidět uvede na trh nový elektromobil. Bude to Citigo-e iV, které se ukáže za pár dní v rámci hokejového šampionátu.

Škodovka je už léta oficiálním partnerem světového šampionátu v hokeji. Ne náhodou si tedy pro premiéru prvního elektrického vozu vybrala právě probíhající mistrovství na Slovensku. A co víc, vedle elektrického Citiga se představí také omlazený Superb.

Ještě před premiérou vypustila Škodovka do světa úvodní skicu, na které je auto zachyceno. Z ní, stejně jako z dalších snímků, které v posledních hodinách kolují internetem, lze snadno vyčíst, že design se ve srovnání s konvenční verzí příliš neliší. Nejvýraznější změnou je zaslepená maska vepředu, jak tomu u elektromobilů bývá zvykem. Vzadu zase logo automobilky nahrazuje nápis.

Sourozenec VW e-up! a Seatu e-Mii slibuje dojezd 300 kilometrů na jedno nabití. Nevíme ale, zdali se jedná o číslo založené na metodice WLTP či NEDC. Zejména baterie jsou u takto malých aut největším oříškem. Jen připomeňme, že v nejmenším elektromobilu Volkswagenu přidávají na hmotnosti rovných 230 kilogramů, takže elektrický up! váží ve finále 1139 kg.

Podrobnosti o použité technice, akumulátorech a elektromotoru se dozvíme při již zmiňovaném debutu, premiéra je naplánována na 23. května.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme