Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rallye Monte Carlo Historique skončila tradičním galavečerem se smokingy

Vitek
Diskuze (0)
Po úspěšném včerejším dojezdu do cíle náročné soutěže následovalo ještě slavnostní vyhlášení v hotelu Sporting na monacké pláži. Bylo velkolepé!

Každému je asi jasné, že se jakmile celý tým po dojetí soutěže sešel v Monaku, nikomu se spát nechtělo. Spíše naopak - polili jsme auto šampaňským a zbytek dopili. Měli jsme celý den na to, abychom se prošli po městě, okoukli naposledy auta vystavená v přístavu a přichystali se na zmiňované vyhlášení.

Slavnostní večer vyžaduje dress code black tie (smoking pro muže, dlouhé róby pro ženy), což je logické. Ohromný sál zaplnilo zhruba 700 lidí, kteří se postupně fotili u vítězného Renaultu Alpine A110 britsko-švýcarské posádky Daniele Perefetti – Ronnie Kessel. Upřímně vůbec nechápeme, jak se jim podařilo nasbírat méně než 2000 trestných bodů za celou soutěž. Takový výkon vyžaduje naprosté soustředění, skvělé řidičské i navigační schopnosti a samozřejmě také špičkovou měřicí techniku. Klobouk dolů.

Večeře o pěti chodech probíhala poklidně a protáhla se téměř do půlnoci. Poté následovaly tři různá vystoupení, přičemž nás nejvíce zaujala trojice artistů. A konečně přišel hřeb večera – vyhlášení výsledků. Jako první byla na podium pozvána nejlepší dámská posádka a poté už přicházeli vítězové jednotlivých tříd. Během nástupu úspěšných posádek moderátor vždy vyhlásil, ze které jsou země, a pak se celý sál postavil a vyslechl národní hymnu. Bylo to velmi důstojné a příjemné. Rozdávání pohárů trvalo pouze necelou hodinu a poté se rozjela diskotéka, kterou zahájil předseda monackého autoklubu. Monte Carlo Historique s pořadovým číslem 19 je za námi!

Náš tým čítající dva karavany, závoďák, pick­up, servisní dodávku a reklamní auto se rozhodl, že ihned po vyhlášení vyrazí domů. Všichni už toho měli zkrátka dost a cesta do Čech je dlouhá. Nakonec jsme rádi, že jsme dorazili v pořádku domů dnes kolem 9 hodiny večer.

Celá akce byla inspirativní a dala nám řadu podnětů a zkušeností. Už víme, na čem zapracovat, abychom příště byli úspěšnější a dojeli do cíle s lepším výsledkem. Vymysleli jsme plán, který počítá s tím, že se na soutěž vrátíme v roce 2018. Ačkoliv vyrazit na příští, jubilejní Monte Carlo Historique, zůstává tajným snem. Jsme velmi rádi za všechny, kteří nás podpořili, a to ať už finančně (zejména Engine), tak i morálně. Bez vás by to nešlo!

S úctou váš tým Czechs4Monte.

Text: Czechs4Monte Foto: Steering Media a Tomáš Erben

Vitek
Diskuze (0)

Doporučujeme