Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ředitel Audi byl suspendován, zastoupí ho šéf prodeje

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Německá automobilka Audi se rozhodla dočasně zbavit funkce generálního ředitele Ruperta Stadlera (55), který byl v pondělí zadržen v souvislosti s aférou kolem podvodů s měřením emisí. Na jeho místo prozatímně jmenovala šéfa prodeje Brama Schota (56).

Audi je nejziskovější značkou německého automobilového koncernu Volkswagen. Ten v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku.

Mnichovská prokuratura již minulý týden oznámila, že Stadler je v souvislosti s emisní aférou vyšetřován, a to mimo jiné kvůli podezření z podvodu. V pondělí uvedla, že Stadler byl vzat do vazby kvůli obavám, že by mohl mařit vyšetřování. Skandál se týká také zhruba 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.

Cena akcií koncernu Volkswagen se v pondělí v reakci na Stadlerovo zadržení snížila o více než tři procenta. Dnes akcie Volkswagenu pokračují v poklesu, kolem poledne ztrácely zhruba dvě procenta.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Avatar - praděda7
20. 6. 2018 16:21
Někde jsem četl, že.....
celou dieselgate zorganizoval Al Gore a jeho zelení přívrženci, kteří před časem nasadili do koncernu své lidi a ti pak pronikli do vývoje, kde tajně upravili programy na kontrolu emisí. Později vyšli na veřejnost s tím, že koncern podvádí na emisích. Těžko se tomu dá věřit, ale v dnešní divné době............. :-!
Avatar - praděda7
20. 6. 2018 16:07
Re: Je to dobře
Jo, to taky. Konečně se k nám totiž dostaly tolik potřebné léky, které byly za komoušů jen pro vyvolené. Jedním z vyvolených byl i národní umělec V. Menšík, který dostával ze specializované lékárny pro UVKSČ léky na astma a o ty se pak dělil s dalšími potřebnými, kteří by jinak zemřeli. Byl to zlatý člověk!
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2018 13:26
Re: Je to dobře
Od socíku = docela dramaticky >:D

Z rozhodnutí strany = tu každej člověk umřel asi o 10 let dřív >:-[]

Serioznějš = komanči neměli prachy ani na léky ani na přístroje = z rozhodnutí strany umřel průměrnej obyvatel o desetiletí dřív = beze srandy! >:D >:-[]
20. 6. 2018 12:12
Re: Je to dobře
Ja by som navrhoval vrátiť sa ku koňom. Stačili nám dlhé storočia, prečo by nemohli stačiť zase...? ;-)
Avatar - Aoyagi
20. 6. 2018 09:28
Re: Je to dobře
Že by to bylo pokrokem ve zdravotnictví?