Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Austral se představuje na poslední skice před premiérou

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka zveřejnila poslední skicu modelu Austral před oficiální premiérou, na které je vidět jistá inspirace čistě elektrickým Renaultem Mégane E-Tech.

Automobilka Renault už nám sice mode Austral ukázala na klasických fotografiích, tehdy se však jednalo o fólií důkladně zamaskovaný vůz, který dobře skrýval jakékoliv detaily. Nyní však automobilky zveřejnila skicu, údajně poslední před premiérou, která nabízí pohled na designovou koncepci nového SUV.

Některé tvary vozu, jako například obří kola a výrazné prolisy, jsou značně přehnané, což by nás ale u designové skici nemělo příliš udivovat. Některé proporce, jako například maska, ovšem vypadají již poměrně reálně.

Například koncepce nízkých světel, propojených tenkou linkou, nápadně připomíná čistě elektrický Renault Mégane E-Tech. Podobnost můžeme najít také v nejnižší části předního nárazníku, kde skica Australu rovněž dostala specifickou „F1 lištu“, která je lakována odlišným lakem než zbytek karoserie.

Určitou podobnost lze spatřovat také na prolisech přední kapoty a tvarování boků. Austral, jako zástupce segmentu SUV, ovšem nabídne specifické dekorativně/ochranné lišty pod předním i zadním nárazníkem. Jako vůz se spalovacími motory navíc dostane i tradiční mřížku chladiče.

Na světla modelu Austral navíc navazuje tradiční světelný podpis ve tvaru písmene C, zatímco elektrický model Mégane E-Tech sází na odlišné tvarování světelného podpisu. Skica také odhaluje leštěný nerezový rámeček kolem bočních oken, bohaté prosklení a zvolna klesající zadní střechu, podtrhující dynamičnost modelu.

Jak automobilka prozradila již dříve, model Austral bude postaven na platformě CMF-CD3, na délku bude měřit 4,51 metru a pod jeho kapotou nalezneme pouze elektrifikované jednotky – od těch mild-hybridních, až po klasické full-hybidy.

Kabina by měla nabídnout tradiční pětimístné uspořádání s mnoha úložnými prostory. Obrazovky digitálního přístrojového štítu a infotainmentu OpenR by měly nabídnout kombinovanou úhlopříčku až 24,3 palce, nebude chybět kvalitní odhlučnění nebo sofistikovaný balík bezpečnostních a asistenčních systémů.

Světová premiéra nového Renaultu Austral proběhne v úterý 8. března od 9.30 prostřednictvím digitální platformy.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme