Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio RS Trophy: Unikla první fotografie vozu

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
Ostřejší verze malého hot-hatche zvaná Renault Clio RS Trophy se má představit v následujících dnech na ženevském autosalonu. Již dnes se však objevila první fotografie sériového vozu.

V našem testu Renaultu Clio RS jsme měli k vozu celou řadu výhrad, podobně jako jiná média, na což se Renault rozhodl zareagovat ostřejší variantou Trophy, kterou představí pravděpodobně již zítra v Ženevě. Nyní ale unikla první fotografie sériového vozu. Malý hot-hatch má mít černo-červené doplňky karoserie, dostane také upravený podvozek. Kromě studiové fotografie se navíc objevil i obrázek, který vypadá jako z počítačové hry.

Dlouho se spekulovalo, zda vůz přijde s manuální převodovkou, podle našich informací se však má jednat opět o šestistupňovou dvouspojkovou skříň Getrag, ovšem s vylepšeným softwarem pro rychlejší změnu stupňů. Co vše se změní na motoru, zatím netušíme, předpokládáme ale vyšší výkon než dosavadních 147 kW.

Ondřej Chamilla
Diskuze (10)
3. 3. 2015 17:29
Re: Pokud tam nedali manuál, tak je to k ničemu...
Njn, já bych se po automatu šáhnout nebál. Ale vždy je lepší moci si vybrat.
3. 3. 2015 16:12
Re: Pokud tam nedali manuál, tak je to k ničemu...
Ne, protože tohle autíčko je pro mě moc stísněné. Já mám políčeno na Leon Cupra, ale garantuju ti, že pokud by byl jen s DSG, tak by u mě neměl žádnou šanci. Naštěstí ale Seat není Renault :-)
P.S. Mě prostě hrozně štve, jak Renaut Sport svoji novou "politikou" šlape po svých dřívějších hodnotách, které v potu tváře budoval po desetiletí... Renault tím úplně zbytečně nahrává čím dál lepší konkurenci (Fiesta ST, nová Corsa OPC, Polo GTI atd.) a to je velká škoda.
3. 3. 2015 07:45
Re: proč?
Nebylo by ovšem od věci, moci si vybrat. O tom už tady bylo debat :-)
3. 3. 2015 07:45
Re: Pokud tam nedali manuál, tak je to k ničemu...
Koupíš si ho, až bude s manuálem?
Avatar - white label
2. 3. 2015 19:35
Re: proč?
Jak viš, že se jich s dvojspojkou neprodá naopak víc? ;-)