Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault objedná na nové Clio největší reklamní kampaň za posledních 20 let

David Bureš
Diskuze (115)
V reklamní kampani na novou generaci Clia bude kladen důraz na její bezpečnost a kvalitní zpracování.

Francouzská automobilka Renault zahájí při uvedení nové generace Clia a elektromobilu Zoe na trh svojí největší reklamní kampaň za posledních 20 let. Uvedl to v rozhovoru pro server Automotive News Stephen Norman, marketingový ředitel automobilky Renault, který v minulosti vytvořil úspěšnou reklamní kampaň na současnou generaci Fiatu 500.

Norman také zveřejnil první detaily budoucí marketingové strategie. Plakátové reklamy na novou generaci Clia představí malý hatchback v červené metalíze na červeném pozadí. Hlavním heslem kampaně bude bezpečnost a kvalitní zpracování auta.

Motto, lákající zákazníky ke koupi elektromobilu Zoe, zase bude řidiče přesvědčovat, že když je elektřina dobrá pro ostatní výrobky, může bez problémů pohánět i automobily.

Reklamní kampaň bude velké míře digitální. Norman to vysvětluje tím, že většina současných zákazníků si před návštěvou showroomu Renault prohlédla jeho webové stránky.

Marketingový ředitel francouzské automobilky připouští, že v minulém desetiletí se o Renaultu nehovořilo jako o jedničce v kvalitě zpracování. V následujících letech se to ale má změnit, Normanovým cílem je dosáhnout stejné kvality, jakou se pyšní například vozy Volkswagen. I kvůli tomu bude kvalita hlavním mottem marketingové kampaně.

Čtvrtá generace Clia i elektromobil Zoe se mají začít prodávat v příštím roce. Elektrický koncept Zoe byl na loňském pařížském autosalonu prezentován jako předobraz podoby budoucí generace Clia. Sériové Zoe se tak v zásadě stane elektricky poháněnou verzí Clia.

Studie Zoe je poháněna elektromotorem s výkonem 60 kW (80 k) a točivým momentem 222 Nm. Elektrickou energii automobilu dodávají lithium-iontové akumulátory. Čtyřmetrový hatchback je schopen dosáhnout maximální rychlosti 135 km/h, akcelerovat z 0 na 100 km/h za 8,1 s a na jedno nabití ujede okolo 160 km.

Elektromobil také proslul soudním sporem, ve kterém dvě rodiny žalovaly Renault ohledně názvu Zoe. Rodiny nechtěly, aby se elektromobil jmenoval stejně jako jejich dcery. Rodiče dvou dívek se obávali, že se jejich dcery stanou terčem posměšků a šikany. Francouzská automobilka ale nakonec soudní při vyhrála a označení Zoe může použít.

David Bureš
Diskuze (115)
Avatar - white label
20. 5. 2011 23:35
Re: POLOCLIO
Spíš Scirocco na P... :-O >:D
Avatar - Ronault.
20. 5. 2011 23:27
Re: REKLAMA NA TICHO
Na to má Renault ještě pak omezovač, který zasáhne v tu pravou chvíli >:D
Avatar - Ronault.
20. 5. 2011 23:26
Re: REKLAMA NA TICHO
No jo, Škodovka, ještě že jim dali ts, horší kdyby ses ptal na MRS
Avatar - Ronault.
20. 5. 2011 23:25
Re: POLOCLIO
Nene, tak jsem to zvoral, dal jsem tam odkaz na nové a již třetí Mojitovo Scirocco, tentokrát Scirocco P >:D
Avatar - white label
20. 5. 2011 23:23
Re: POLOCLIO
Už jsem se na to díval..., tak to je ten váš nový baby allroad jo..., to jsem mohl tušit, vzhledem k vzdálenosti vašeho bydliště od Polska... >:D