Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault počítá s nástupcem Fluence. Už to ale nebude Fluence...

David Bureš
Diskuze (35)
Mégane s tříprostorovou karoserií se naposledy prodával v druhé generaci tohoto modelu, později jej nahradil model Fluence. Nyní by se Mégane sedan mohl opět vrátit.

Čtvrtá generace Renaultu Mégane se zatím představila ve formě pětidveřového hatchbacku, kombík se začne prodávat až v září 2016. S třídveřovým modelem se již kvůli malému zájmu zákazníků nepočítá, do modelové řady Mégane by se ovšem mohl po letech vrátit sedan.

Automobilka nový kompaktní sedan chystá již pro příští rok. Nástupce modelu Fluence by přitom opět mohl nést označení Mégane. Podle představitelů značky by totiž pro prodejce bylo mnohem jednodušší používat jedno jméno pro sedan i hatchback, protože se jedná o takřka shodné modely.

Hlavní inženýr modelové řady Mégane Fabrice Garcia nicméně zatím nepotvrdil, že se nástupce Fluence bude jmenovat Mégane. Podle jeho slov je zatím brzo odhalit název novinky.

Stejně tak není jasné, zda připravovaný sedan použije stejnou platformu CMF jako nejnovější Mégane. Automobil totiž může být laděn jako alternativa k Fiatu Tipo, a tak není vyloučeno použití starší techniky pro snížení výrobních nákladů.

Design nového sedanu nicméně bude pokračovat v nastoleném trendu. Můžeme se tak těšit na výrazné logo Renaultu v masce chladiče nebo zajímavější detaily než u Fluence. O návrh auta se samozřejmě stará tým okolo šéfdesignéra Renaultu Laurense Van Den Ackera. Možnou podobu sedanu zveřejnil grafik Theophilius Chin, ten jej však označuje jako Fluence.

Pokud k přejmenování sedanu skutečně dojde, bude se jednat o uzavření kruhu. Mégane se již jako sedan nabízel, a to v první i druhé generaci. Ve třetí generaci se však tříprostorové provedení přejmenovalo na Fluence.

Renault bude v příštím roce pokračovat v rozsáhlé mezigenerační obměně modelů, která se vyznačuje přechodem k novému designérskému směru. Vedle kompaktního sedanu se pro příští rok chystá nová generace MPV Scénic a zcela nový pick-up, který bude vycházet z letošního konceptu Alaskan. V roce 2016 se též začne vyrábět nástupce Koleosu, crossover větší než dnešní Kadjar.

David Bureš
Diskuze (35)
Avatar - grifith
20. 12. 2015 14:28
Re: Fluence - osobní zkušenost
Už v době Meganu druhé generace se sedany vyráběly v turecké Burse a stejně tak je to i teď. Jinak je mi jasné, že jsi aktuální Fluence opravdu neviděl, střecha je již nějaký pátek bez lišt svařována laserem jako u Meganu. Tak nevím, kde míchá různé věci dohromady... asi slabý přehled.
Pro tebe klidně mohou být naladění odlišná a nikdo ti to brát nemůže. Jen je to tvůj pocit, nic víc.
19. 12. 2015 11:30
Re: Fluence - osobní zkušenost
Bohužel mícháš doromady různé věci. U Ménganu I a II byly hatchbacky a sedany skutečně jen odlišnou karosářskou verzí stejného auta. To ale pro v Turecku vyráběný sedan Fluence (a taky lidový Mégane III Generation, který se už nevyrábí) to ale neplatilo. Tam byl i rozdíly v konstrukci - např. karoserie něměla laserem svařovanou střechu, takže na ní měla kricí lišty) - tak tady je naladění podvozku i řízení ve srovnání s evropským Méganem zásadně odlišné - a horší. :-!
Re: Fas est et ab hoste doceri

Takze uz zacínás kopírovat celé cizí príspevky? Je smutné ze te to postihlo zrovna o vánocích. >:D >:D >:D

Evidentne ani ty na víc nemás.
19. 12. 2015 01:39
Re: Fas est et ab hoste doceri
Úzkoprsý nebo širokoprsý … o to nejde. Máme spolu „tichou dohodu o neútočení“.
Gilgit je zkrátka neúprosný kritik. A má na to právo. Pořád je mi sympatičtější tvrdá a nekompromisní kritika s určitou argumentační hodnotou, než pouhé projevy diskusní nenávisti. A říkej si co chceš, i když Gilgit občas někoho urazí, občas přestřelí, nikdy nikomu nevyhrožuje.
A upřímně, s BANem pro Gilgita jsem nesouhlasil. Nazvat někoho vypatlánkem nebo ho jiným způsobem označit za blbce není důvodem pro BAN. Mysli si třeba, že jsem přecitlivělý, ale vzhledem k mé osobní zkušenosti mi ten BAN připomněl doby nedávné, „kdy zakázali hrát a zakázali zpívat.“ Ale opravdu mě ber s rezervou, já jsem na podobné „násilné izolace“ byť třeba jen virtuální, opravdu citlivej.
Gilgit je kritik, sice netradiční, ale kritik.
18. 12. 2015 22:17
Re: Včera hrůza od X-TOMI, dnes Theophilius Chin.
Máš pravdu . Je to divný patron >:D