Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault: šestistupňová automatická převodovka pro Scénic a Espace

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Nová automatická převodovka nahradí zastaralé čtyřstupňové ústrojí v nabídce Renaultu. S jejím nasazením se počítá také pro novou Lagunu.

V cenících českého Renaultu najdete nový šestistupňový automat již několik týdnů u modelů Scénic, Espace a Grand Scénic, zatímco dosluhující Laguna se musí spokojit se čtyřmi nebo pěti automaticky volenými stupni a Mégane je odkázán jen na čtyřstupňové automaty. Nové ústrojí se jistě objeví v nabídce nové generace Renaultu Laguna, kde se dobře uplatní větší převodový rozsah, komfortnější řazení a vyspělejší logika, která opět využívá fuzzy regulaci, zohledňující aktuální jízdní styl řidiče, profil trasy, provozní stav motoru a povely řidiče.

Převodovka dlouhá jen 38,5 cm má bez celoživotní osmilitrové olejové náplně hmotnost 93 kg a umožňuje řidiči manuální volbu převodu.

V současné době je v nabídce pro Scénic (+ 35.000,-Kč), Espace (+50.000,-Kč) a Grand Espace (+50.000,-Kč) s motory 2,0 dCi (110 a 127 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Avatar - Dylan McKay
15. 6. 2007 17:46
Re: Ano
Protože je to nejlepší volba. Leta letoucí jsem se do krve hádal, že manuál je nejlepší, dokud jsem se nesvezl automatem. Už jsem koupil tři automaty po sobě... A nakazil jsem ostatní. Kolegové a kamarádi kupují automat... :-!
Avatar - Dylan McKay
15. 6. 2007 16:05
Ano
Jedině automat, to je přece jasný! :-!