Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks řada D nastupuje v modernizované podobě pro rok 2020

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Renault Trucks řady D a D Wide pro modelový rok 2020 míří na trh s přepracovaným interiérem, novými bezpečnostními systémy a aerodynamickými prvky.

Renault Trucks představil řadu D v červnu roku 2013 a průběžně modernizuje její techniku. Nyní uvádí několik novinek, které mají vozidlům řady D a D Wide pomoci k dalšímu zvýšení rentability provozu.

Pro modelový rok 2020 se vozidla řady D a D Wide dočkala přepracování palubní desky s novým řešením přístrojového panelu a nového volantu. Pro usnadnění práce řidiče byl přidán držák tabletu, volitelný držák pro druhý telefon a dva porty USB-C. Vozidla jsou rovněž dodávána s novým audio systémem kompatibilním s digitální pozemní rádiovou sítí DAB +.

Další zvýšení komfortu v kabině může zajistit na přání dodávaný Comfort Pack, zahrnující kůží obšitý volant, sedadlo řidiče se stavitelnou loketní opěrkou, přídavné úložné prostory, další držák telefonu a pro model D Wide i střešní okno.

Standardem pro vozidla řady D a D Wide je adaptivní tempomat, který udržuje bezpečnou vzdálenost od vozidla vpředu tím, že automaticky upravuje rychlost jízdy. Pro lepší viditelnost jsou nově k dispozici zadní svítilny ze světelných diod.

Pro vyšší úroveň bezpečnosti nabízí Renault Trucks jako doplněk Protect Pack, který zahrnuje zadní LED světla, asistent rozjezdu do kopce, dveře se zasklením ve spodní polovině a zvukový signál pro couvání.

Pro maximální produktivitu provozu nabízí Renault Trucks volitelně Eco Fuel Pack, zahrnující mimo jiné stavitelný deflektor na střechu kabiny, automatické zastavení motoru po třech minutách stání na místě a optimalizovaný software převodovky pro model D Wide.

Renault Trucks D a D Wide pro modelový rok 2020 je možné již objednávat. Vozidla jsou kompatibilní pro provoz na bionaftu (až B100) a jsou k dispozici také ve verzí s pohonem na stlačený zemní plyn (D Wide CNG) a elektřinu (D a D Wide Z.E.).  

Zdroj: Renault Trucks

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme