Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks se soutěží Optifuel Challenge 2019 zamířil do mezinárodního finále

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Renault Trucks pořádá každé dva roky mezinárodní soutěž Optifuel Challenge. Ta je zaměřena na hospodárnou jízdu a letos probíhá její pátý ročník.

Společnost Renault Trucks uvádí, že soutěž Optifuel Challenge dokazuje její závazek podporovat řidiče při hospodárné jízdě a její globální přístup při snižování spotřeby paliva vozidel hned od první obrátky. Posledního ročníku soutěže Optifuel Challenge se zúčastnilo celkem 3000 řidičů, reprezentujících 2300 společností z 29 různých zemí.

Národní kolo, které probíhalo od 1. března do 30, srpna letošního roku, bylo otevřeno stávajícím zákazníkům společnosti Renault Trucks s vozidly modelové řady T Euro 6, registrovaným do soutěže prostřednictvím online formuláře na webu truckdriverclub.cz.

Hodnocení jednotlivých účastníků bylo prováděno pomocí systému Optifleet, aktivovaného ve vozidle soutěžící dopravní společnosti. Řidiči, kteří na základě stanovených kritérií dosáhli nejlepšího hodnocení, postoupili jako národní šampióni v hospodárné jízdě do mezinárodního finále.

Renault Trucks mezinárodní finále soutěže Optifuel Challenge 2019, pořádané ve druhé polovině října v sídle společnosti v Lyon Saint-Priest, bylo rozděleno do dvou částí. Nejprve mají řidiči vyplnit dotazník, který vyzkouší jejich znalosti řízení s minimalizací dopadu provozu vozidla na životní prostředí a jak snížit spotřebu paliva. Druhou část představuje 40 minut jízdy v běžném provozu s vozidlem Renault Trucks T Optifuel s 13litrovým motorem Euro 6 Step D.

Do mezinárodního finále soutěže Renault Trucks Optifuel Challenge 2019 se probojovalo celkem 25 řidičů ze stejného počtu zemí. Reprezentantem České republiky se stal David Suchánek ze společnosti Josef Lux – Eurotrans. Společnost Renault Trucks si pro vítěze připravila nový Renault Trucks T High 480 v provedení pro modelový rok 2019.

Zdroj: Renault Trucks

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme