Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks uvádí řadu T v modernizované provedení pro rok 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Renault Trucks řady T pro modelový rok 2019 se oproti dosavadnímu provedení může pochlubit o 3 % nižší spotřebou paliva a novým vybavením, zvyšujícím pohodlí řidiče.

Renault Trucks představil řadu T v červnu roku 2013 a průběžně modernizuje její techniku. Nyní uvádí několik novinek, které mají tomuto modelu, oceněnému titulem International Truck of the Year 2015, pomoci k dalšímu zvýšení rentability provozu.

Modely Renault Trucks T a T High pro modelový rok 2019 jsou nyní vybaveny motory DTI 11 a DTI 13, vyhovujícími emisní normě Euro 6 Step D, která vstoupí v platnost 1. září 2019.

V kombinaci s novou generací systému následného zpracování výfukových plynů přispívají použité motory k delší životnosti vozidla. Novinkou je také přidání snímače kvality Adblue kapaliny a odstranění sedmého vstřikovače.

Renault Trucks řady T pro rok 2019 je vybaven systém Optivision nové generace. Tento prediktivní regulátor rychlosti jízdy, který využívá mapové topografie pro optimální výběr převodových stupňů, má nyní data uložena přímo ve vozidle.

To má zlepšovat komfort řízení vozidla, neboť nedochází ke ztrátě spojení ani v místech, kde není signál GPS, jako například v tunelech. Navíc jsou informace přesnější, což umožňuje řidičům lépe plánovat trasy.

V neposlední řadě Renault Trucks přichází s adaptivním tempomat „Eco Cruise Control“, obsahujícím nová nastavení přispívající k ještě větší úspoře paliva.

Kombinace těchto inovací a vylepšených zařízení umožňuje dosáhnout až o 3 % nižší spotřeby pohonných hmot v porovnání s předchozí generací vozidel.

Kabiny vozidel řady T pro rok 2019 představují nové povrchové úpravy interiéru. Ten je vybaven přístrojovou deskou s novou karbonovou povrchovou úpravou, která je použita také na vnitřní straně dveří, novými koženými sedadly a novým šedým čalouněním.

Nově je možné upravit na přání zákazníka i exteriér vozidla a zvolit barvu masky chladiče nebo zpětných zrcátek. Na výběr jsou dvě varianty: zářivě černá a jasně oranžová.

Identifikační štítek obsahuje zjednodušený a viditelnější název vozidla společně s označením jeho výkonu a motorizace. Na štítku zůstává k dispozici spodní řádek, který si může zákazník dle svých potřeb doplnit.

Renault Trucks uvádí, že vozidla řady T a T High pro modelový rok 2019 je již možné objednávat.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)