Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks uvádí službu prediktivní údržby Start & Drive Excellence Predict

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Novinka v nabídce služeb společnosti Renault Trucks umožňuje optimalizovat provozuschopnost vozidel a tím zvyšovat produktivitu jejich nasazení.

Renault Trucks uvádí na trh službu prediktivní údržby Start & Drive Excellence Predict, kterou nejprve dva roky testoval ve dvanácti zemích. Cílem této novinky je reagovat dříve než dojde k poruše a zajistit provozuschopnost vozidel s co nejnižším rizikem neplánovaných odstávek.

Služba Start & Drive Excellence Predict je založena na servisním plánu a analýze technických údajů vozidla, získávaných v reálném čase díky jeho online sledování. Servisní program je přizpůsoben konkrétnímu použití každého vozidla a příslušný servis se stará o plánování a provedení jeho údržby, stejně tak jako o administrativu s tím spojenou.  

V rámci služby Start & Drive Excellence Predict jsou v reálném čase sledovány najeté kilometry, motohodiny a spotřeba paliva. Servis zároveň každé tři dny dostává aktuální informace o opotřebení klíčových dílů.  

Ve chvíli, kdy zákazník uzavře smlouvu Start & Drive Excellence Predict, jsou chybové kódy klíčových komponentů jeho vozidla průběžně shromažďovány a analyzovány platformou pro monitorování dat v belgickém Gentu.

Senzory monitorují 80 % klíčových komponentů, jejichž opotřebení nebo porucha mohou vést k odstávce vozidla. Pokud je zjištěna anomálie, monitorovací platforma neprodleně informuje příslušný servis, který kontaktuje zákazníka a doporučí návštěvu servisu, čímž lze eliminovat riziko poruchy. Servis současně ověří, zda jsou na vozidle naplánovány případné další servisní operace, aby optimalizoval jeho odstávku.

Nabídka služby prediktivní údržby je výsledkem projektu, který Renault Trucks v pilotní fázi testoval od konce roku 2017 ve Francii a České republice s cílem využít odborných znalostí a hustého pokrytí své servisní sítě. V roce 2019 Renault Trucks představil tuto službu v dalších dvanácti evropských zemích. V současné době pokrývá Start & Drive Excellence Predict téměř 10.000 vozidel.

Start & Drive Excellence Predict je součástí kompletní nabídky služeb o údržbě Renault Trucks: Start & Drive Reference, Start & Drive Performance nebo Endurance pro vozidla starší 5 let. Nabídka prediktivní údržby je určena pro vozidla modelové řady T a T High. V průběhu roku 2020 bude rozšířena i pro modelové řady C a K.

Zdroj: Renault Trucks

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme