Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Wind Gordini: Další nositel slavného jména

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Francouzská automobilka Renault letos rozšíří rodinu stylových modelů Gordini o dalšího člena.

Autosalon v Ženevě se 1. března stane místem světové premiéry kupé-roadsteru Renault Wind Gordini. Tento model bude po Twingu Gordini RS, Cliu Gordini RS a Twingu Gordini již čtvrtým nositelem slavného jména.

Renault značku Gordini oživil koncem roku 2009, když představil Twingo Gordini RS, které v roce 2010 následovalo Clio Gordini RS. Nejnovějším přírůstkem bylo vloni v listopadu uvedené Twingo Gordini, nabízející možnost volby mezi benzinovým motorem TCe a turbdodieselem dCi.

Podobně jako ostatní členové rodiny Gordini i nově příchozí Wind bude charakterizovat modrý lak karoserie pojmenovaný Malta s dvojicí podélných bílých pruhů na kapotě i na zádi. Bílou barvou jsou lemovány vstupy vzduchu na předním nárazníku a použita je i na kryty vnějších zpětných zrcátek. Standardem bude lesklá černá střecha a 17palcová litá kola, u nichž tisková zpráva uvádí, že budou černá, ale na fotografiích jsou v kombinaci modré s bílou.

V interiéru bude standardem čalounění sedadel kůží v modré a černé barvě. Stejná kombinace doplněná o dva bílé proužky bude použita i na volantu. Manžeta řadicí páky s kovovou hlavicí, lemy koberců a několik dalších doplňků budou v modré barvě.

V případě techniky, která se bude ukrývat pod modrým lakem karoserie Renault mlčí, ale je velmi pravděpodobné, že k žádnému zvyšování výkonu nedojde. Prozatím můžeme tedy jen hádat, jestli bude Wind Gordini pohánět přeplňovaný 1,2 TCe (75 kW/100 k) nebo atmosférický 1,6 16V (98 kW/133 k). V případě spřízněného Twinga je pod kapotou verze Gordini motor 1,2 TCe a u Gordini RS je použit 1,6 16V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
3. 2. 2011 00:19
Re: Vy byste si tu kreaturu koupili?
Design a image ti vyvracet nebudu, to je každém z nás. Ale s tou zábavností se asi pleteš.
Avatar - dr.biker
2. 2. 2011 15:35
Re: Vy byste si tu kreaturu koupili?
S tou výškou postavy máš pravdu, seděl jsem ve Windu na veletrhu a interiér působí stísněně a ten výhled ven taky nic moc - prostě jako v tanku! Jinak pěkné autíčko.
Avatar - Ricardo
2. 2. 2011 14:44
Re: Vy byste si tu kreaturu koupili?
Trochu bych to upřesnil - hodí se pro malého kluka nebo holku. Na věku tolik nezáleží, na výšce ale ano :-)
Avatar - Ronault.
2. 2. 2011 14:41
Re: Vy byste si tu kreaturu koupili?
Jak tady píše dr.biker, proti Abarthu stojí Twingo RS, které dle více testů právě tou zábavností předčí Abartha dost podstatně. A tohle je na základu twinga, takže bych rozhodně nepodceňoval.
2. 2. 2011 13:16
Re: Vy byste si tu kreaturu koupili?
Já bych to koupil, ale jedině jako dárek pro Tebe ;-)