Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault zapracoval na kvalitě, Austral během testů 75x obkroužil Zemi

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Kolem 100 řidičů najelo s novým Renaultem Austral při jeho vývoji bezmála 3 miliony kilometrů.

Automobilka Renault se před lety pochlubila strategickým plánem Renaulution, přičemž jedním z jeho pilířů je i důraz na kvalitu. V rámci jejího dosahování automobilka zařadila do vývoje vozů i tzv. Confirmation Runs, tedy konfirmační jízdy, kdy zaměstnanci automobilky vozy zkouší v běžném provozu s cílem dosáhnout maximálního jízdního potěšení, kvality a spolehlivosti.

Nové SUV Renault Austral je přitom teprve druhým modelem, který se konfirmačních jízd zúčastnil. Jen pro úplnost dodejme, že tím prvním vozem byl čistě elektrické kompakt Renault Megane E-Tech.

Video se připravuje ...

Thierry Charvet, ředitel pro průmysl a kvalitu skupiny Renault, prozradil, že v rámci těchto testů dostala zhruba stovka zaměstnanců Renault Group flotilu 160 automobilů, se kterými pravidelně jezdili po různých typech silnic v různých zemích. „Pomohlo nám to identifikovat a zavést asi 350 vylepšení předtím, než se Renault Austral dostal k našim prodejcům a zákazníkům,“ uvedl Charvet.

Na konci těchto konfirmačních jízd měl Renault Austral najeto kolem 2,8 milionu kilometrů na různých silnicích ve Francii, Španělsku, Německu a Rumunsku. Návrhy k vylepšení pak zaměstnanci automobilky vyplňovali do aplikace na chytrém telefonu, díky které technici přesně věděli, na co se mají zaměřit.

Video se připravuje ...

Každý týden najedu mezi 1000 až 1500 kilometry, záleží na období,“ uvedl Alvaro Rodriguez Sastre, jeden z testovacích jezdců v rámci programu Confirmation Runs. "Jedna z tras, kterou často využíváme při našich testech, například při konfirmačních jízdách, vede mezi Madridem a Valladolidem přes Navacerradu, Segovii a Sepulvedu.

Tato trasa je velmi rozmanitá a umožňuje nám posoudit všechny aspekty testovaného vozu: jeho ovladatelnost, schopnost akcelerace, úroveň komfortu a akustiku. Mám radost, když vím, že se našim zákazníkům jízda s vozem Austral líbí,“ uvedl Alvaro Rodriguez Sastre.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
12. 4. 2023 17:46
Re: A co jako?
Pekný úpadok.
12. 4. 2023 16:26
Přední kapota...
...tohoto auta vypadá, jako by se po ní někdo prošel... :-( :no:
11. 4. 2023 19:17
Re: A co jako?
Mě se to nelíbí, je to tak nějak čím dál tím divnější. Jediný použitelný motor co mají je 1.33TCe, ale tak max do Clia, Capturu a Meganu. Navíc úplně vynechali ostatní motory (hlavně 1.5/1.6 dCi) a na prodejích je hned to znát - loni v ČR až 11.místo s 5400ks, to je hodně slabé... Ještě v 2019 měl přes 10tis ks a byl 6 nejsilnější dovozce. 2010 dokonce 4. místo s 12000ks, kde že loňské sněhy jsou.... S elektrikou a hybridy to nevytrhne :no:
Avatar - speedfred
11. 4. 2023 18:54
Re: A co jako?
Tak Renó stále nejaký dizajn ešte vie, 2x tieto SUV, Scénic, Espace + tá elektrika vypadajú celkom fajn. Nakupovať by som tam už asi nešiel (nemajú motory) okrem Mastera.
11. 4. 2023 17:24
A co jako?
To ještě neznamená, že to auto k něčemu je a bude se prodávat. Podle mě dopadne jako Kadjar, s nezájmem trhu. Není ničím zajímavé, jen další generické SUV bez slušných motorů i ceny... Stejně tak jeho delší verze pojmenovaná po parádní MPV Espace. Jen další vykrádání jména... :no: