Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost přijíždí v prodloužené verzi. Má víc místa a ledničku na šampaňské

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Druhá generace limuzíny Rolls-Royce Ghost se dočkala delší varianty, která se ještě víc orientuje na komfort cestujících vzadu. Úspěch očekává především v Číně.

Není to tak dávno, co se nám druhá generace modelu Rolls-Royce Ghost oficiálně představila, a už tu máme zbrusu novou verzi. Jak automobilka uvádí, jde o variantu orientovanou na majitele, kteří mají osobního řidiče a chtějí si dopřát nějaký ten luxus na zadních sedačkách. Nepřekvapí, že se největší zájem očekává u čínských kupců, kteří si na prodloužené vozy potrpí.

Šéf Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös má z nového přírůstku Ghost Extended velkou radost. Říká, že takový vůz automobilka potřebovala, protože zákazníci chtějí auto poskytující velkorysý prostor vzadu a zároveň žádné kompromisy v jízdní dynamice.

Ghost Extended je posazen na protažené verzi hliníkové platformy standardního Ghostu. Ano, je to ta architektura, na kterou je Rolls-Royce tolik pyšný a která slouží jako základ pro modely Phantom a SUV Cullinan. Délka vozu se protáhla o 170 milimetrů na 5549 mm a rozvor si polepšil o stejnou hodnotu, takže má nyní 3465 milimetrů.

Na žádné velké vzhledové změny nedošlo. Tvůrci se prý snažili o zachování minimalistického designu, takže designéři pouze rozšířili zadní dveře, aby se jim protažení limuzíny povedlo zdárně zamaskovat.

Vzadu pak najdeme celou řadu nových funkcí. Nechybějí volitelná sklopná sedadla vzadu s “klidovou” polohou, ve které mohou úspěšní manažeři na dlouhých cestách odpočívat. Mezi zadními sedačkami najdeme také ledničku pro chlazení nápojů, která nabízí dva speciální režimy; pro šampaňské ročníkové, nebo pro neročníkové. Mezi další komfortní funkce se řadí vestavěná Wi-Fi a nový systém čištění vzduchu.

Technika v útrobách zůstává nezměněna. Pod kapotou limuzíny pracuje i nadále dvanáctiválec s objemem 6,75 litru dopovaný dvěma turbodmychadly. Maximální výkon má hodnotu 420 kW, točivý moment pak 850 newtonemtrů. Jen ve standardním Ghostu najdeme 100 kilogramů protihlukových materiálů, které jsou umístěny ve dveřích, střeše, u oken nebo v pneumatikách. Stejnou porci pro maximální jízdní komfort dostala i prodloužená verze.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
25. 9. 2020 11:59
Re: Přihrádku na šampáno a skleničky
Je to 40 let :-) to už je docela dlouho
Avatar - Barrichello
25. 9. 2020 10:51
Re: Re: ŠLECHTA
Už dávno neplatí, že RR řídí jen šofér. Už dávno si to řídí sami majitelé.
Avatar - Barrichello
25. 9. 2020 10:50
Přihrádku na šampáno a skleničky
už měl Silver Spirit/Silver Spur někdy v roce 1980, tehdá ještě bez ledničky.

A už v tý době to mělo el. ovládaná zrcátka, okna, tempomat, klimatizaci, el. sedačky přední, kontrolu oleje v motoru budíikem, stavitelné zadní tlumiče, dvotonovej klakson, sotřikovače světel atd. A samozřejmě všude kůže, dřevo, leštěná ocel...

Kdo nezažil, nepochopí.
Avatar - wakantanka
24. 9. 2020 20:04
Re: Re: ŠLECHTA
V takom aute sedí platený šofér, alebo stojí na stráženom parkovisku. :)
24. 9. 2020 18:29
Re: ŠLECHTA
Hlavně je paráda, když ti ten krasnej zámek někdo vyloupne a zničí u toho i ty dveře. Vlastní zkušenost s vykradenym autem. Mě se po nich nestyska. Jo a při umytí auta okolo toho zámku tečou čúrky bordelu nebo rzi.