Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce: První český showroom už na jaře

Jan Mička
Diskuze (1)
První oficiální showroom značky Rolls-Royce najdete na jedné z nejluxusnějších pražských adres - v Pařížské ulici.

První informace o vstupu automobilky Rolls-Royce na český trh jsme zveřejnili již na konci srpna, teprve dnes, 10. září 2015, však k této příležitosti proběhla oficiální tisková konference. Místem konání se stala britská ambasáda poblíž Staroměstského náměstí v Praze - domov britské velvyslankyně v České republice Jan Thompsonové, která se události rovněž zúčastnila. K otevření showroomu nicméně dojde až na jaře příštího roku.

Automobilka Rolls-Royce zatím po celém světě provozuje 131 oficiálních showroomů, ten pražský tedy ponese pořadové číslo 132. Jak jsme avizovali již dříve, bude umístěn v Pařížské ulici v Praze (konkrétně v budově hotelu Intercontinental), která je vzhledem k luxusním prodejnám zahraničních značek nejpříhodnější. Servis byste tady však hledali marně – zastřeší jej společnost CarTec BMW, která kvůli tomu zmodernizovala halu v pražských Strašnicích. Vozy Rolls-Royce vyžadují speciální přístup, a tomu odpovídá i školení, kterým pracovníci CarTecu v současné době procházejí.

Co se prodejních výsledků týče, jsou zástupci společnosti CarTec (budou řídit i prodej) optimističtí. Očekává se dvouciferná hodnota, které ale automobilka v Česku dosáhla již v prvních osmi měsících letošního roku (prodalo se 12 automobilů). Ve srovnání s celým loňským rokem se zatím jedná o dvojnásobný nárůst.

Otevření nového servisu bude pro majitele vozů Rolls-Royce registrovaných v Česku vítanou novinkou. V minulých letech totiž museli jezdit do Drážďan nebo Varšavy. Situace se zlepšila s koncem loňského roku, kdy bylo pro Čechy, Slováky, Maďary a Slovince otevřeno zázemí ve Vídni.

Automobilce Rolls-Royce se v posledních letech daří. S každým novým modelem stoupají prodejní výsledky, přičemž k opačnému trendu došlo pouze v roce 2009, kdy značka prodala 1002 vozů (o rok dříve to bylo 1212 vozů). O rok později, s příchodem modelu Ghost, vzrostl počet prodaných vozů na 2711.

V loňském roce Rolls-Royce prodal 4063 vozů. Za výsledkem stojí největší modelová paleta v celé historii značky a rozšiřování cílových skupin. Není bez zajímavosti, že každý loni prodaný Phantom prošel programem Bespoke, který vyhoví snad všem individuálním přáním zákazníků. Podobně na tom byly i modely Ghost a Wraith – programu Bespoke podlehlo celých 80 procent prodaných exemplářů.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - Pekelná Micinka
10. 9. 2015 16:50
RR Intercontinental
Zrovna včera jsem tam koukal, už mají nálepku na výloze, mně to místo příliš reprezentativní nepřijde, ale faktem je, že jinam by se asi nevešli (v té lokalitě).