Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roztomilý Hyundai Casper se proměnil v mini-užitkáč s mřížemi na oknech

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Nejmenší crossover v nabídce jihokorejské automobilky nabídne v užitkové verzi 940 litrů úložného prostoru a pár nevšedních řešení.

Nejmenším crossoverem značky Hyundai na evropském trhu je model Bayon, zatímco v USA se tímto titulem honosí stylový model Venue. Vedle nejmenšího jihokorejského modelu Casper, který měří na délku pouhých 3.595 mm, však oba dříve zmíněné vozy působí jako obři.

Navzdory skutečně velmi kompaktním rozměrům se však model Casper dočkal i užitkové verze, označované jednoduše Casper Van, která je určena především pro menší podniky s pobočkami po městech. A samozřejmě opět pouze na jihokorejském trhu.

Video se připravuje ...

Užitková verze přitom zaujme především upraveným interiérem, ze kterého zcela zmizely zadní sedačky, díky čemuž vznikl zavazadelník s celkovým objemem 940 litrů. Kabinu od zavazadelníku odděluje klasická mříž, zatímco další vnitřní kovové mříže chrání všechna zadní okna před rozbitím.

Casper Van tak bude určen především na lehčí rozvážkové práce, čemuž odpovídá i nabídka motorizací. Zákazníci si mohou vybrat mezi 1,0litrovým atmosférickým tříválcem, který nabídne výkon 75 k, a přeplňovaným 1,0litrovým tříválcem o výkonu 99 k. Obě motorizace pak posílají výkon na přední kola přes čtyřstupňový automat.

Za cenu, která by se měla v přepočtu pohybovat okolo 244.000 Kč, nabídne nejlevnější Casper šest airbagů, zadní parkovací senzory, vyhřívaná a elektricky sklopná zrcátka, 15“ plechové disky nebo ruční brzdu ovládanou postaru pedálem.

Zajímavá je ale technologická výbava, ve které se objevují i asistenční systémy řidiče jako tempomat, hlídání jízdy v pruzích, systém varující před čelní kolizí nebo asistent pro přepínání dálkových světel. Ve standardu je pak LED denní svícení, nastavitelný volant nebo řada USB portů.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

3. 2. 2022 23:05
Re: Dovézt a prodávat
ekologicke auto do mesta namiesto dvojtonoveho suv
Avatar - MS-sport
3. 2. 2022 18:51
Re: Dovézt a prodávat
bambusová rikša do Vietnamu. :no:
3. 2. 2022 17:17
Dovézt a prodávat
Docela mně to zaujalo. To by se za 240 tkč určitě šiklo. :yes: