Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlý kolo v Mostě: Renault Megane R.S. Trophy vs. VW Golf GTI TCR

Martin Machala
Diskuze (86)

V Mostě bylo tentokrát strašlivě, takové vedro jsem nezažil. A jednomu z aktérů tohle počasí nesedlo.

Byl to snad nejteplejší letošní den, v Mostě bylo opravdu k padnutí. Kombinace extrémního vedra s rozpáleným asfaltem, to je pošušňáníčko. Chudák Ondra Lilling se málem roztekl.

Podobný vliv mělo toto počasí na Renault Megane R.S. Trophy, kterému se nějak nechtělo. Zvláštně nechtělo, dal bych ruku do ohně za to, že když jsem v Mostě před pár týdny s Meganem R.S. Trophy jezdil prvně, byl daleko výbušnější a rychlejší.

To ale nebylo jediné překvapení rychlého kolečka, dostal mě i dosažený čas Golfu GTI TCR. Hodně rychle svištěl tenhle volkswagen.

Video se připravuje ...
Video se připravuje ...

Martin Machala
Diskuze (86)

Doporučujeme

6. 9. 2021 09:44
Nezkuseny ridic
Nebo vadny kus. Jinak to zduvodnit nejde. Veril bych ale spise tomu nezkusenemu ridici, crmuz odpovida uz jen to jak mluvi o 4controlu. On citit sakra je i ve vysokych rychlostech a na to je treba si zvyknout. Pro nezkuseneho je v rychlych zatackach divny pocit v zadech, ale jakmile s tim neco najezdite a zvyknete si, netrwba to rovnat. To auto proste jede ve vysich rychlostech jinak a vykruzuje i zadek. Jste pak tak rychli ze to s Golfem nelze srovnavat. Ostatne casy profiku to rikaji jasne. Ne nadarmo je megane povazovan za krale
Avatar - Ada je zase tady
29. 8. 2019 20:42
Mysleli jste si, že je to auto, a on to byl jen připálený re
prostě francouzský křáp :no:
Avatar - Emel
4. 8. 2019 12:29
Re: JE TO PROSTĚ TAK
Dotáhni ASX a on přijde...
Avatar - Emel
4. 8. 2019 12:22
Re: Komu se nechtělo?
ORS má samosvor jen jako RS230, jinak ne. Po faceliftu z nabídky vypadl úplně.

Já si dal přímé srovnání při koupi minulého auta - ORS 2.0TSI 162kW vs. Focus ST 2.0EB 184kW... a jiné zaměření tam cítit je, to je pravda... ale žádná jízdní dominance se nekoná a že by měl motor ve Focusu o 30k víc je vyloučené.
Avatar - Emel
4. 8. 2019 12:15
Re: Komu se nechtělo?
Jo, ale to je prostě ten model, kterej mě zajímá.
Jinak teda jsme samozřejmě měli i klasické služebáky (2.0TDI Ambition+ nebo něco takového)... a pokud srovnávám srovnatelné, tak zase nemám pocit, že by Focus v kombíku a naftě byl jízdně něco zázračného, co by ve mě nechalo silný zážitek. Radši Octu s 1.4TSI než Focusa s 2.0TDCI, z mého pohledu je ten rozdíl v palivu mnohem větší, než rozdíl ve značce.