Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S karavanem do terénu? Nový off-roadový přívěs vám to umožní

Jan Faltýsek
Diskuze (0)

Společnost Lance Camper uvedla na trh přívěs Enduro Adventure Trailer. Je určen pro milovníky terénních vozů, kteří hledají kompaktní a všestrannou variantu.

Enduro 1200ek nabízí sportovní vzhled a řadu funkcí přizpůsobených aktivním dobrodruhům. Je standardně vybaven nezávislým odpružením Curt, terénními pneumatikami, hliníkovými ližinami na střeše a náhradním kolem plnohodnotné velikosti.

Uspořádání uvnitř modelu Enduro je jednoduché a jedinečné. Zahrnuje venkovní kuchyň, která je částečně integrovaná s vnitřním prostorem. Například chladicí box Truma ve venkovní kuchyni je přístupný jak zevnitř, tak zvenku přívěsu. Otočný televizor lze sledovat uvnitř i venku.

Rozměry a parametry

S délkou 625 cm a šířkou 258 cm (délka podlahy 365 cm) je Enduro kompaktní a snadno se tahá. Přívěs váží 1588 kg a má nosnost přibližně 450 kg, přičemž celková přípustná hmotnost činí 2040 kg.

Přívěs Enduro Adventure Trailer je vybaven na výlety do přírody. Má kapacitu na 151 litrů pitné vody a 98 litrů šedé (odpadní) vody, a odnímatelnou kazetovou toaletu. Jednotka Truma Combi Eco Plus zajišťuje ohřev teplé vody a vytápění, zatímco přípojka na propan dodává palivo pro gril, ohřívače a vařič.

Video se připravuje ...

Přívěs je standardně vybaven solárními panely (190 W), které lze rozšířit na dvojnásobný výkon pomocí volitelného druhého panelu. Dále je vybaven 1500W měničem a 100aH lithiovou baterií s možností přidání druhé baterie.

Hlavní kabina je vybavena pevným lůžkem o rozměrech 203 × 183 cm a dvěma protilehlými lavicemi s opěradly, které tvoří jídelní kout ve tvaru písmene U. Prostor jídelního koutu lze odstraněním stolu přeměnit na prostorné místo na spaní. Přívěs je navržen pro celoroční použití a je vybaven dvojitými akrylátovými skla Thermopane Euro, které zajišťují snadné větrání.

Koupelna a kuchyň

Koupelna v přívěsu je vybavena sprchovou hlavicí, kazetovým WC a úložným prostorem. Toaleta má kapacitu 19 litrů a 7,5litrovou nádrž na vodu. Kazeta, doplněná kolečky a madlem, je přístupná zvenčí. Součástí přívěsu je také mycí stanice s rychloupínací hadicí.

Zadní poklop poskytuje stín pro venkovní kuchyni. Prostorná deska obklopuje kulatý nerezový dřez a zpod desky se vysouvá dvouplotýnkový propan-butanový vařič. Další úložné prostory jsou k dispozici pod dřezem a nad hlavou. Výklopný nosič rezervních pneumatik lze vybavit volitelným skládacím stolkem.

Mezi úložné možnosti přívěsu Enduro Adventure Trailer patří panely Molle v interiéru, velký průchozí prostor pod pevným lůžkem a přední úložný box. Přívěs volitelně umožňuje instalaci nosičů kol vepředu i vzadu. Na systém střešních nosičů pro připevnění příslušenství lze umístit třeba střešní stan.

Dobrodružný přívěs Lance Enduro nabízí řadu atraktivních funkcí pro outdoorové nadšence, jeho cena je i tak značná. Začíná na více než 70.000 amerických dolarech (asi 1.480.000 Kč), což z něj však stále činí cenově dostupnější variantu ve srovnání s dobrodružnými dodávkami.

Jan Faltýsek
Diskuze (0)

Doporučujeme