Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

S Lamborghini Asterion se nepočítá

Michal Fokt
Diskuze (2)
Lamborghini se prý nezajímá o hybridy - tak proč tedy představuje na prestižním autosalonu na toto téma studii?

Koncept Lamborghini Asterion rozhodně patřil k nejpříjemnějším překvapením letošního pařížského autosalonu. Ještě před stržením plachty byl teaserem pouze decentně naznačen a realita pak ukázala velmi příjemnou ukázku automobilového retrostylu, dotaženou do sebemenších detailů a to včetně interiéru.

Jeden by si řekl, že teď už jen stačí kývnout a v Sant´ Agatě začnou dělníci kmitat. Jenže tak to bohužel není. Šéf Lamba Stephan Winkelmann v rozhovoru pro americký Maxim řekl, že Asterion je pouze "technický demonstrátor" a navíc se automobilka "zatím nezajímá" o hybridy. Zajímavé - na to, že se značka o hybridy nezajímá, je to docela vyspělé...

"Asterion není zamýšlen pro závodní trať - akcelerace a maximální rychlost je dobrá, ale co se týče ovladatelnosti a jízdních vlastností, byl by ostatníi poražen" a dodává: "je spíše hyper-cruiser, než hyperauto". Není nicméně vyloučeno, že Asterion bude dalším z řady unikátních jednokusových "sérií", v tom případě však k jeho pohonu bude použitý V12 6,5 l z Aventadoru.

Stephane, s ohledem na vnější i vnitřní design auta si rozhodně nikdo nemyslel, že půjde o 918-killer, doplnění modelové nabídky dvou sportovních aut o výkonné cestovní gétéčko, by značce rozhodně neublížilo, ať už s hybridem nebo bez. A pokud ano, tak určitě méně, než chystané SUV...

Michal Fokt
Diskuze (2)
10. 10. 2014 11:37
Re: Eště že tak
Sice nechápu, proč něco vytvoří a pak nedělají viz- estoque, ale jejich věc.
Nicméně je dobře, že toto do výroby nepůjde. Místo elektromotoru tam mají namontovat turba a bude to mnohem snesitelnější než eko elektro lambo.
Avatar - Petrolhead_CZ
10. 10. 2014 00:16
chybka se vloudila
Máte tam chybu - ne 918 killer, ale LaFerrari killer ;-) 918 je v potravním řetězci hluboko pod Ferrari.