Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania hodnotí své výsledky po třetím čtvrtletí roku 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

 Švédský výrobce nákladních vozidel, autobusů a průmyslových motorů zveřejnil své obchodní výsledky za prvních devět měsíců roku 2019.

Společnost Scania uvádí, že její čisté tržby za prvních devět měsíců letošního roku činily 113,8 miliardy švédských korun, což představuje nárůst o 15 procent ve srovnání s předchozím rokem. Zisk za prvních devět měsíců roku 2019 vzrostl na 13.889 mil. švédských korun, což znamenalo provozní marži ve výši 12,2 procenta.

K lepším výsledkům pozitivně přispěl vyšší objem prodaných vozidel a služeb a rovněž i měnové efekty a příznivější tržní mix. Výkonnost společnosti je velmi dobrá a nákladová situace ve výrobě související s nabízením dvojitých řad nákladních vozidel se v každém čtvrtletí neustále zlepšovala. Opatření zavedená za účelem snížení vyšší dlouhodobé úrovně nákladů na produkty v souvislosti s novou generací nákladních vozidel pokračují.

Situace v oblasti poptávky je nyní podle vedení společnosti Scania slabší než dříve a počet přijatých objednávek na nákladní vozidla se v prvních devíti měsících roku 2019 snížil o 8 procent ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku.

Poptávka po nákladních vozidlech v Evropě klesla, protože mezi zákazníky panuje v současné době nejistota ohledně vývoje na trhu. V Latinské Americe stále probíhá oživení poptávky pomalým tempem. Nejistota spojená s globálním obchodem má i nadále negativní dopad na objednávky v Asii a Eurasii.

Poptávka po autobusech a autokarech je v prvních devíti měsících roku 2019 mírně nižší než ve stejném období předchozího roku. Totéž platí i pro poptávku v segmentu motorů, která souvisí především s nižším počtem objednávek v Asii. Globální výrobní systém společnosti Scania se neustále přizpůsobuje situaci v oblasti poptávky, což znamená, že musíme postupně upravovat stav zaměstnanců. Rovněž přezkoumáváme přidělení poradců na různé projekty.

Příjmy z poskytování služeb dosáhly rekordně vysoké úrovně 21,5 miliardy švédských korun, což představuje nárůst o 10 procent. Segment finančních služeb vykázal provozní výnosy ve výši 1108 mil. švédských korun.

Zdroj: Scania Czech Republic s.r.o.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme