Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat jede do Ženevy zostra. Přiveze elektrický závoďák a další výkonné modely

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
Španělé na ženevském výstavišti ukážou veřejnosti Cupru včetně prvního závodního cesťáku na elektřinu. Kromě toho vyzkoušíme i digitální panel přístrojů a jednu hudební aplikaci.

Společnost Seat informovala o novinkách pro ženevský autosalon prostřednictvím webové videokonference, seznámil nás s nimi šéf značky Luca de Meo. Automobilka se chlubí zařazením mezi nejrychleji rostoucí značky v Evropě, vždyť v loňském roce zaznamenala nejlepší výsledky za posledních 16 let.

O značce Cupra už jsme psali, veřejnost se s ní ale blíže seznámí právě v Ženevě. Chybět nebude Cupra Ateca s dvoulitrovým TSI o výkonu 221 kW s pohonem všech kol a sedmistupňovou samočinnou převodovkou DSG. Na stejném stánku mohou zákazníci už příští týden prozkoumat i Cupru e-Racer, první závodní cesťák se 100% elektrickým pohonem. Disponuje trvalým výkonem 300 kW, ale v maximu může nabídnout až 500 kilowattů.

Z ostrých modelů nesmíme opomenout ani Leon Cupra R ST, tedy kombi se zážehovým dvoulitrem a také výkonem 221 kW, ani tady nechybí pohon všech kol a převodovka DSG. Prozkoumáme i Leon FR s motorem 1.5 TSI EVO, Ibiza FR bude zase prvně vystavena s motorem 1.0 TGI na stlačený zemní plyn.

Jen o autech to nebude. Seat v Ženevě ukáže i digitální panel přístrojů. Uvidíte jej v modelech Cupra Ateca, Seat Leon Cupra R ST, Leon FR a Arona. Již před časem jsme vás informovali, že Seat do svého infotainmentu integruje hudební aplikace Shazam, která dokáže rozpoznávat právě hrající písně a sdělí vám jejich název. Ani tato funkce, kterou půjde používat za jízdy, nebude v Ženevě chybět.

Stanislav Kolman
Diskuze (11)
3. 3. 2018 23:36
e-Racer
celkem hezký design, ale jako sportovní auto k prdu, odhaduji, že pro tento vehikl budou muset vypisovat závody tak max. na 4-5 kol, na víc tomu nebudou stačit baterky.
3. 3. 2018 20:58
Re: Cupra
Je to takový pěkný tuzing >:D
3. 3. 2018 19:54
Re: DSG
Já ne, psal to včera pan Machala
Avatar - Blue Sun
3. 3. 2018 19:07
Re: DSG
Dovoluješ si snad naznačit, že koncernu něco nefunguje?
Avatar - _Karel_
3. 3. 2018 17:25
Re: Cupra
>:D
Já myslím, že trochu fixlujou všichni. Spáry jsou to nejmenší. ;-)