Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznamte se s novinkou Harley-Davidson. Je to... elektrokolo!

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Rok po vstupu na trh s elektrickými motocykly čeká společnost Harley-Davidson další premiéra. Tentokrát chce zaujmout vlastním elektrokolem.

Elektrický model Harley-Davidson LiveWire se světu představil zhruba před rokem, rozhodně to ale není jediná elektrická novinka, kterou legendární americká značka pro příští roky chystá. Brzy se totiž nabídka rozroste o elektrokolo eBicycle.

Motocyklová společnost se o novince poprvé zmínila na výročním setkání s dealery v Milwaukee. Ukázala také první fotografie. Zároveň ale říká, že projekt je stále ve fázi prototypu a finální produkt se ještě může lišit. Očekávat prý máme elegantní, efektivní, rychlé a spolehlivé elektrokolo. Harley-Davidson dále slibuje lehký stroj, který se snadno přizpůsobí městské džungli. A aby toho nebylo málo, vzniknout má i terénní verze.

„První elektrická jízdní kola Harley-Davidson jsou lehká, rychlá a snadno ovladatelná pro každého cyklistu. Tato zcela nová řada je navržena do městského prostředí a je dalším příkladem toho, jak se společnost Harley-Davidson prostřednictvím projektu More Roads aktivně zapojuje do tvorby dvoukolových strojů pro nové jezdce všech generací,“ stojí v oficiální zprávě o chystané novince.

Američané zatím neprozradili datum uvedení na trh či cenu. Spekulace v médiích jsou opravdu různorodé a hovoří o cenách mezi 500 až 10.000 dolary. To jsou vskutku hodně rozevřené nůžky, podle kterých by elektrokolo mohlo stát 12, ale klidně i 230 tisíc Kč.

Harley-Davidson to s elektrifikací myslí vážně a chce se stát lídrem v této oblasti. V březnu letošního roku investovala společnost do tři roky starého start-upu StaCyc, jenž vyrábí jednostopé stroje pro děti. V té době vyráběla firma jen dva modely a oba byly na dlouhou dobu vyprodané. Opravdu se ikonická značka stane v příštích letech synonymem elektrifikovaných motorek?

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

28. 8. 2019 09:19
500$ za ebike?
To bude nejaky preklep...
Avatar - Hammunasakra
27. 8. 2019 14:45
Re: Okurky?
Efko ! :yes: :yes: