Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto spouští výrobu modernizovaného Superbu

Michal Fokt
Diskuze (14)
Právě dnes začíná Škodovka v závodě v Kvasinách vyrábět faceliftované modely Superb a Superb Combi a to poté, co továrna prošla rozsáhlou modernizací.

Škodovka letos rozeběhla výrobu už čtvrtého nového, respektive inovovaného modelu. Modernizovaná Škoda Superb se představila v dubnu a právě dnes se vylepšené sedany a kombi střední třídy začínají vyrábět v závodě v Kvasinách, jenž předtím prošel modernizací. Montáž a svařovna továrny byly vybaveny novým zařízením a došlo také k úpravě logistiky, týkající se dodávek náprav na montážní linku. Ke změnám došlo i na zkušebním zařízení na konečné montáži. Superby se zatím vyrábí na sklad, aby se vytvořila zásoba pro zahájení prodeje, naplánované na konec června.

Co se vylepšení Superbu týče, podrobnosti nejdete ve výše prolinkovaném článku, ale ve stručnosti: Má kromě na první pohled viditelných vizuálních změn také nové prvky výbavy, nové barevné kombinace interiéru, ale třeba i jednodušší otevírání zadních dveří TwinDoor. Motory Superbu jsou až o 19 % úspornější, na čemž se podílí i systém start-stop s rekuperací brzdné energie. Ten v rámci zemí Evropské unie dostanou všechny naftové verze i základní přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.4 TSI/92 kW. Nejúspornější provedení GreenLine nabídne podle výrobce průměr 4,2 l na 100 km. Změny zaznamenaly také verze s pohonem všech kol. Turbodiesel 2.0 TDI/103 kW bude ve verzi 4x4 zkombinován s manuální převodovkou, výkonnější verze se 125 kW dostane šestistupňové dvouspojkové ústrojí DSG.

Závod v Kvasinách zaměstnává 4500 lidí a vedle superbu se zde vyrábí také modely Yeti a Roomster. Vloni z tamní výrobní linky sjelo 153.700 exemplářů těchto tří modelů.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2013 20:55
Re: No(jo) dobře dobře..
Tak "šup šup" ;-)
Avatar - AUDIRS6
30. 5. 2013 18:44
Re: No(jo) dobře dobře..
tak prajem stastne pero ;-) ...(nie peero >:-[] )
Avatar - aproximus
30. 5. 2013 18:39
Superb
nejlepší volba v nabídce Škody a jedna z nejlepších na českém trhu :yes:
Avatar - Ronault.
30. 5. 2013 18:37
Re: No(jo) dobře dobře..
Pokračování dnes, případně v sobotu... ladím už jen detaily...
Avatar - Invert
30. 5. 2013 18:24
Re: Superb
Já jich cestou na Slaný potkal hned 7 >:D