Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Enyaq iV se chlubí novými světly, jsou ještě křišťálovější!

Ondřej Mára
Diskuze (25)

Jeden z nejdůležitějších novodobých modelů mladoboleslavské automobilky nabídne kromě jiného i inovovaný design světel, který kombinují moderní technologie s emocionálními tvary.

Světlomety mladoboleslavských modelů prošly v posledních letech celkem markantním vývojem, což je vidět především na modelech Scala, Kamiq i nové Octavii. Automobilka u nich použila ještě více krystalických prvků a snažila se vytvářet ještě osobitější charakter, s čímž by měla pokračovat i u modelu Enyaq iV.

Ten by měl dostat obzvláště jemně vyrýsovaná světla denního svícení s naznačenými řasami a také nově tvarované šestiúhelníkové LED moduly, prozradil Petr Nevřela, vedoucí designér exteriérového osvětlení Škoda Auto.

Po technické stránce se téměř s jistotou dočkáme inovativní technologie Matrix-LED světlometů, které Škoda používá již u modelů Superb a Octavia. Vzadu by se pak mohly zabydlet nové trojrozměrné svítilny, jejichž plochy jsou osvětleny jemnými pásy světlá.

Nové přední světlomety, které jsou na detailní skice propojeny světelnou linkou, by tak měly v kombinaci s poupraveným designem zadních svítilen zdůrazňovat inovativní charakter modelu Enyaq iV. Tedy prvního čistě elektrického modelu, postaveného na platformě MEB.

Design světel byl opět ovlivněn tradicí českého křišťálového umění, kterou ovšem interpretuje po svém. „Přesné linie, geometrické uspořádání a výjimečně čiré skleněné plochy jsou fascinující a v závislosti na dopadu světla a úhlu pohledu nabízí zcela jiné, stále se měnící aspekty. To můžeme použít jako základ pro experimentování se světelnými efekty jako například s třírozměrnými  zadními světly, jejichž plochy jsou osvětleny jemnými pásy světla,“ dodává Nevřela.

A jaký byl vlastně cíl designérů při vytváření nových předních světlometů pro Eynaq iV? Grafika světel by měla na první pohled působit příjemně a přátelsky, zatímco hlavní světlomety by měly vytvářet především moderní a dynamický vzhled.

Ondřej Mára
Diskuze (25)

Doporučujeme

20. 8. 2020 11:59
Re: Je to jen smutná absurdní fraška...
Co dodat, tak to dopadá, když VW dělá ze svých nových modelů pojízdné tablety (a přitom to většina zákazníků vůbec nechce!) :-( :no:
https://www.novinky.cz/…octavii-40333918#…
Avatar - rohYpnol
19. 8. 2020 21:17
Re: Je to jen smutná absurdní fraška...
Na prodeje jsem velmi zvědavý též.

Také si myslím, že to bude první propadák od Škody. Ale v rámci elektromobilů možná budou čísla ok, takže se z toho stejně vytvoří bublina úspěchu...

Každopádně zatím platilo, že ať Škoda představila cokoliv, tak se to u nás prodalo dobře. Tady bych si na to opravdu nevsadil. Koupí to ekopochybenci, pár dealerů, pár firem na dotace pokud budou, a tím to skončí.
19. 8. 2020 21:09
Je to jen smutná absurdní fraška...
….ve Škodovce už teď musí vědět, že to bude hrozný propadák (smad kromě pár absurdně ekoteroristicky pokřivených trhů typu Norska), ale jejich marketing musí ze všech sil vytvářet kouřovou clonu, jaký že to bude elektrický zázrak. Přitom jen (s pistolí emisních pokut u spánku) plní šílené rozkazy ekofašistů z Bruselu.... :-( :-( :-( :no:
19. 8. 2020 21:05
Re: co je to za wola
Jo,jo, to by se mohlo líbit i Standovi Grossovi! (Dej mu pán Bůh lehké spočinutí).
Avatar - xxc
19. 8. 2020 20:44
Re: Ubohost....
toto bude mat ledky, ale moje halogeny vypinam, ked ich netreba, nech nevybijaju baterku :-) potom zena chodi bez svetiel, ked ich nema na auto