Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Enyaq kupé iV postupně shazuje maskování. Ukáže se ještě letos

David Bureš
Diskuze (9)

Prototypy druhé karosářské verze Enyaqu IV už shazují maskování, a to znamená jen jediné, premiéra elektrického SUV-kupé už se rychle blíží.

Škoda Enyaq iV se teprve tento měsíc začala na českém trhu oficiálně prodávat, už se však blíží klíčové rozšíření nabídky. V druhé polovině roku se má představit druhá karosářská verze, SUV-kupé, se zatím neznámým označením. Její podobu poprvé naznačil už v roce 2019 koncept Vision iV.

Prototypy tohoto automobilu se nejen na českých silnicích prohánějí už delší dobu, v posledních týdnech však začaly shazovat své maskování. A to znamená jen jediné, premiéra tohoto derivátu se rychle blíží.

Jeden takový prototyp zachytil také španělský server Cochespías, jehož sice nekvalitní fotografie ukazuje novou verzi Enyaqu iV takřka bez maskování.  Díky tomu je silueta novinky jasně patrná, klíčová zadní partie ale stále zůstává částečně krytá. Maskovaná tak je nadále část bočního prosklení, stejně jako tvarování koncových světel. Dobrou představu o podobě nového SUV-kupé už to ale dává.

Technika bude převzata z již prodávaného Enyaqu iV, což znamená nejen základ v podobě platformy MEB, ale také paletu nabízených variant. Koncepčně blízko pak bude mít Volkswagenu ID.5, což je připravované SUV-kupé odvozené od ID.4.

Na vrcholu tak bude stát verze RS s kombinovaným výkonem 221 kW, na představení jejíž podoby zatím čekáme i v případě výchozu Enyaqu iV. Také u SUV-kupé se pak dočkáme sportovně stylizovaného derivátu Sportline.

Naopak zatím jméno novinky je velkou neznámou. Nabízí se buď jednoduché Enyaq kupé iV, případně Enyaq GT iV. Právě přídomek GT Škoda využívá u svých SUV-kupé prodávaných na čínském trhu, Kodiaqu GT a Kamiqu GT.

David Bureš
Diskuze (9)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
26. 5. 2021 02:00
Re: CrossLift
Mně se právě Enyaq a Arkana celkem líbí. Mustang moc ne. Q8 super. Kdybych si prostě musel koupit EV, tak by to byl asi Enyaq GT.
25. 5. 2021 19:52
Re: Psychopat topppeeer
A ty chovanec ústavu pro choromyslné.
25. 5. 2021 09:58
Psychopat topppeeer
zase oroduje za skudku podelanou. Ty ses vazne magor ze sidliste.
Avatar - caliban
25. 5. 2021 00:35
....
Nemusí nutně shazovat. Třeba to upadlo samo.
Avatar - Midlosek
24. 5. 2021 21:26
Možná trochu zbytečné...
"Jeden takový prototyp zachytil také španělský server Cochespías, jehož sice nekvalitní fotografie ukazuje novou verzi Enyaqu iV takřka bez maskování."
Tohle hltá kilometry mezi MB a Vrchlabím. Potkal jsem ho tam dvakrát za jedno dopoledne. Pokud by o to někdo stál, tak nebude zase tak velký problém udělat i pěkné fotky, které jdou publikovat.
Stále si ale myslím, že je kupé v tomhle případě zbytečné a v reálu to fakt moc hezké není ;-\

https://www.2i.cz/i/N6src