Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Fabia Junior, Ambition a RS: Jak by mohly vypadat?

Jan Mička
Diskuze (86)
První snímky Škody Fabia zaujaly několik zahraničních grafiků. Jak by se vám vůz líbil ve verzi RS nebo lidovější výbavě?

Odhalení Škody Fabia třetí generace způsobilo jednu z nejrozsáhlejších diskusí letošního roku. Nyní však nebudeme řešit design „vymazleného“ modrého vozu, ale představy zahraničních grafiků. Ti totiž z oficiálních snímků vytvořili možnou podobu verze RS, která s největší pravděpodobností vůbec nebude, a lidovější specifikaci, kterou naopak budeme na českých silnicích potkávat ze všeho nejvíce. Těžko říct, zda Škoda plánuje také levnou verzi Junior, podle DURCI Design by však byla okleštěna o většinu estetických prvků a dokonce i litá kola.

Ani zlatý střed nevypadá vůbec zle. Pokud si srovnáme dosavadní dvojkovou skutečnost s představami grafika, mohlo by se jednat o výbavovou linii Ambition. Vůz stojí na patnáctipalcových kolech Antares (na oficiální fotografii má „sedmnáctky“), dostal nepodbarvené přední světlomety a střechu a vnější zpětná zrcátka bez speciálního barevného provedení. Výsledek? Podle mého názoru naprosto standardní malé auto, které se bude lidem líbit.

Z naprosto opačného spektra je grafické zpracování Škody Fabia RS. Její výrobu Škoda nepotvrdila, ale znáte dnešní rychlé odpovědi firem na poptávku na trhu. Každopádně – koncept předního nárazníku vychází z třetí generace Octavie RS, od které si ostatně Fabia vypůjčila také kola a jedovatě zelené lakování karoserie. Tmavá světla, černá střecha a zrcátka nebo červené třmeny brzd autu sluší, a pokud by na jeho výrobu přece jen došlo, zákazníky si najde rychle. A ještě rychleji v případě, že bude na výběr mezi manuální či automatickou převodovkou.

Jan Mička
Diskuze (86)
26. 8. 2014 09:16
Dacia?
Trochu mi ji ten junior připomíná akorát je trochu hranatější.
Avatar - twistedTSD
25. 8. 2014 17:41
Re: Fabia Senior
Černý nárazník je již jen vizí, která se (naštěstí) nenaplní.
Avatar - twistedTSD
25. 8. 2014 17:38
Re: Fabia na plecháčích
No mně naopak reálné fotky spíše potěšily, protože proporce na nich vypadají zajímavěji než na "naleštěném" renderu.
Avatar - Choochoo
25. 8. 2014 16:54
Fabia na plecháčích
[odkaz]
No nevim, nejak mi to prijden o dost horsi nez ty pocitacove rendery s velkymi koly a vhodnou barvou pro stinovani ;-)
Je to takove sakra moc hranate, nebo se mi to zda?
Avatar - Barrichello
25. 8. 2014 14:35
Fabia Senior
to zas bude hukot, plecháče na pneu o šířce byciklu, černý nárazník, litrovej motor, díra v palubce.....budou i kličky na voknech?

To je verze pro masochysty tohle, to radši 20 let starou káru než takovýhle social vergl...