Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kamiq chystá jemný facelift. Pravděpodobně v takovémto duchu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Nejmenší crossover v nabídce Škody je tu s námi tři a půl roku. Nejen fotky kamuflovaných prototypů naznačují, že facelift je za rohem.

Premiéra Škody Kamiq proběhla počátkem roku 2019, crossover technicky vycházející z příbuzného hatchbacku Scala (včetně totožného pracoviště řidiče) zaujal na mladoboleslavské poměry zejména odvážným designem.

Nedávno uveřejněné špionážní snímky naznačují, že v tomto ohledu ani chystaná omlazovací procedura nic nezmění. Kamiqu zůstanou i nadále úzké hlavní světlomety, s největší pravděpodobností doplněné o spodní výraznější část, což společně utváří „čtyřoké“ provedení.

Video se připravuje ...

Zásadní inovace očekáváme jinde. Předpokládá se, že modernizovaný crossover dostane výraznější osmiúhelníkovou masku po vzoru Fabie, takřka jisté je nasazení kol s aerodynamickými kryty, které pomáhají snižovat spotřebu a emise. Poznávacím znamením novějšího provedení by se mohlo stát rovněž oranžové lakování, které už dnes Škoda nabízí na většině svých modelů.

Poprosili jsme kolegu a grafika Honzu Lušovského, aby očekávané změny vypozorované na špionážních snímcích zakomponoval na sériové auto. Výsledek přepracované přídě už si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. Změny jsou to vskutku decentní. Škodovka však zatím neprozradila, kdy nám je představí oficiální cestou.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Doporučujeme

19. 7. 2022 21:56
Ovládání ventilátoru
Bohatě by stačilo, kdyby na ovládací panel klimatizace přidali 2 tlačítka na ovládání otáček ventilátoru ;-\
Avatar - AurisHSD
19. 7. 2022 21:34
No nevím
Snad to bude vypadat nakonec lépe