Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kamiq Scoutline na videu: Městský dobrodruh odhaluje hlavní novinky

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Nejnovější verze městského SUV měla mít premiéru na ženevském autosalonu, nakonec nám ji však do detailu odhaluje nová videoprezentace.

Mladoboleslavská automobilka představila své první SUV v dobrodružně laděném kabátku Scoutline již v polovině ledna tohoto roku, oficiální slavnostní premiéra však byla naplánována až na ženevský autosalon, který byl ale nakonec kvůli nástupu pandemie nového koronaviru zrušen.

Kvůli následujícím bezpečnostním opatřením nakonec odpadla i možnost si vůz prohlédnout na menší akci někde v Česku, proto se zřejmě automobilka rozhodla pro nevšední řešení, jak nám vůz ukázat: vlastní videoprezentaci.

Ta z většiny připomíná již dříve odhalené informace, přesto si můžeme všimnout i několika novinek. Začněme ale raději úplně od začátku. Kamiq je prvním SUV modelem značky, který nabídne lehce dobrodružnější variantu Scoutline.

Ta vychází z výbavového stupně Ambition a na první pohled ji poznáte podle černých ochranných plastů na podbězích, prazích a náraznících, jejichž vzhled ozvláštňuje robustní stříbrný prvek vpředu a stříbrně lakovaný difuzor vzadu. Stříbrně jsou lakovány rovněž kryty zrcátek.

Video se připravuje ...

V podbězích mohou být buď 17“ litá kola Braga, nebo exkluzivní 18“ litá kola Crater. Obě sady kol jsou lakovány v antracitovém odstínu s broušeným vzhledem. Zajímavým prvkem jsou rovněž standardní Top LED zadní světla s dynamickými blinkry. Co naopak vidět není, je zvýšená ochrana podvozku i motoru, díky které se Scoutline nemusí bát ani horších cest.

V interiéru přivítají posádku například speciální sedadla (vpředu výškově nastavitelná), která jsou po stranách potažena mikrovláknem Suedia. Střed sedadel pak tvoří speciálně vyvinutá látka ThermoFlux, která by měla mít schopnost ochladit záda a osvěžit tak posádku na delších cestách.

Palubní deska se může pochlubit specifickými dekoračními lištami, které mají ve standardní výbavě dekor jasanového dřeva. Na přání však mohou být vyvedeny i v broušeném dekoru Dark Brushed. Kryty pedálů, výdechy ventilace a ozdobná lišta na přístrojové desce mají chromové provedení.

Nový multifunkční dvouramenný volant, stejně jako madlo ruční brzdy a hlavice řadicí páky, je potažen kůží. Přístrojová deska je osvětlena ambientním osvětlením v měděné, nebo bílé barvě. Další prostory, jako odkládací schránky, kliky nebo prostor pro nohy, jsou podsvícené bílým světlem.

Pod kapotu Škody Kamiq Scoutline si zákazníci budou moci vybrat ze tří benzínových motorů a jednoho naftového, přičemž jejich výkon by se měl pohybovat od 70 kW (95 k) až po 110 kW (150 k). O dříve zmiňovaném pohonu na zemní plyn, který Škoda označuje G-Tech, se tisková zpráva nezmiňuje.

Stejně tak nezmiňuje ani základní cenu, kterou bychom se snad mohli dozvědět zanedlouho. Škoda Kamiq Scoutline by totiž měla být uvedena na první trhy již v červnu 2020. Zájemci budou mít na výběr z palety 13 barev, přičemž dvě jsou nemetalické a 11 metalických.

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - _Karel_
14. 5. 2020 15:25
Re: Čiernošedý svet
Poslední věta - :D :yes:
Jinak i se zbytkem souhlas - taky považuju interiér za vcelku pěkný, byť se nemusí (a nemůže) líbit každému, tak nevidím důvod ke kritice. A
Avatar - Emel
14. 5. 2020 09:20
Re: Čiernošedý svet
Interiér se rozhodně lidem takhle líbí. Já teda seděl ve starším autě a to mělo normální volant, ta dvouramenná varianta mě taky moc nebere... ale jinak na mě Kamiq udělal dojem.

Zadní nárazník je peklo, vypadá to jako nějaké madlo, za které se má auto vzít a odnést.
Avatar - Emel
13. 5. 2020 23:07
Re: Scout
Nejvíc se mi líbila O2 Scout, jinak Scouty taky moc nemusím. U Superbu i Kodiaqu je mnohem vkusnější Sportline.
Přitom třeba Scout Superb by se mi líbil... jen by se to muselo hodit do černý.
Avatar - Mikesus
13. 5. 2020 21:40
Re: Re: Čiernošedý svet
Nebo ten zadek nedávat celý stříbrný. Kombinace černá a stříbrná, podobně jako vpředu, by mohlo být zajímavé.
13. 5. 2020 21:24
Re: Re: Čiernošedý svet
No zadok vyzera, ako ked vytiahnes novu vec z krabice a nestihol si dat dole ochranny polystyren. Inac keby dali strieborne bocne prahy mozno by to pomohlo