Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq rozšíří nabídku. Víme, kdy přijde Scout a Laurin & Klement

David Bureš
Diskuze (18)
Nové mladoboleslavské SUV je aktuálně dostupné ve třech stupních výbavy. Ty za několik měsíců doplní další deriváty.

Dlouho očekávané SUV Škoda Kodiaq tento týden konečně odhalilo český ceník, který mezi našimi čtenáři vzbudil velký zájem. Kodiaq je dnes dostupný ve třech stupních výbavy, do budoucna se ale podobně jako u Superbu počítá i s dalšími deriváty. Díky zákulisním informacím už víme, kdy se jich dočkáme.

Aktuální trio výbav Active, Ambition a Style doplní další tři modely. Jako první dorazí Scout, a to v polovině roku 2017. Hovoří se o 22. kalendářním týdnu, což znamená přelom května a června příštího roku. Jak název naznačuje, Kodiaq Scout bude klást důraz na terénní vzhled. Oproti dnešní variantě se odliší oplastovanou spodní částí karoserie a patrně i zvýšenou světlostí.

Před koncem příštího roku se dočkáme Kodiaqu SportLine, a to v 45. kalendářním týdnu (začátek listopadu 2017). V tomto případě vůz nabídne sportovněji laděný vzhled, upraven bude přední nárazník, na zádi se objeví výraznější střešní spoiler.

Polovina roku 2018 pak bude ve znamení Kodiaqu Laurin & Klement, neboli luxusní varianty. Ta nabídne díky upravené masce chladiče a dalším změnám prémiovější design, důležitým prvkem bude i bohatá výbava.

Ceny chystaných modelů zatím můžeme pouze odhadovat, a to pomocí srovnání se Superbem. Ten je v případě SportLine o 71.000 korun dražší než ve Stylu, zatímco za luxusní provedení Laurin & Klement se proti Stylu připlácí 76.000 korun. Pokud by výše těchto příplatků byla zachována, znamenalo by to, že by Kodiaq SportLine s turbodieselem 2.0 TDI (110 kW) přišel na 911.900 korun, zatímco Kodiaq Laurin & Klement by s tímto motorem přišel na 916.900 korun.

Stále nejasný je příchod vrcholného Kodiaqu RS, u něhož závisí hlavně na zájmu zákazníků. Pokud Škoda uzná, že o tak sportovní SUV je zájem, nabídne ho. Spíše než se zážehovým agregátem však máme počítat s nasazením silného naftového motoru.

David Bureš
Diskuze (18)
Avatar - grifith
9. 10. 2016 09:43
Re: Nejvíc by Škodovce prospělo
Nemáš pravdu Adolfe, ostatně jako vždy,
9. 10. 2016 07:12
Re: Plug-in
Díky za info. Jen mě tak napadlo, že by mohl vzniknout "RS" model jako hybrid, či plug-in po vzoru XC90. :-)
Avatar - Ada je zase tady
9. 10. 2016 00:55
Re: Do RS bych sel
K čemu taky do auta pro chlapy zastaralý benzínový motor... :no:
Avatar - Ada je zase tady
9. 10. 2016 00:54
Re: Do RS bych sel
Zezadu ano. Přední maska s rozdělenými světlomety je jak rána pěstí :no:
Avatar - Ada je zase tady
9. 10. 2016 00:52
Re: Plug-in
K čemu dvoukolku? To by už nebylo SUV.