Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq s prvky omlazeného Superbu. Za takový facelift bychom se nezlobili

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Kodiaq se představil v roce 2016 a brzy tedy bude ideální čas na facelift. Jak by to vypadalo, kdyby se nesl v duchu omlazovacích retuší Superbu?

První sériové SUV mladoboleslavské automobilky se světu představilo v září 2016 na akci v Berlíně. Sedmimístná Škoda Kodiaq se mezitím dočkala dalších dvou sourozenců pro evropské trhy – kompaktního Karoqu a malého městského Kamiqu. Další nový crossover pro místní trhy značka zatím neplánuje, mezi SUV je tedy nejbližší novinkou právě facelift Kodiaqu.

O něm se hojně hovořilo už v posledních týdnech. Na tuzemských dálnicích se totiž začaly objevovat prototypy s nápisem na zádi. Nejde však o facelift v pravém slova smyslu, ale jen modelovou péči, která přinese minimální úpravy, a právě náhradu za dosud používané logo na víku pátých dveří.

Jenže ani plnohodnotná omlazovací procedura není vzdálená tak, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vždyť od představení Kodiaqu co nevidět uplynou tři roky, takže bychom facelift měli vyhlížet na jaře příštího roku.

A vůbec by nás nepřekvapilo, kdyby se připravované změny nesly v duchu nedávno omlazeného Superbu. Stejný názor mají i autoři z webu Kolesa.ru, kteří představili svou vizi faceliftu. Po vzoru vlajkové lodi přináší poupravené diodové světlomety a všimnout si můžeme i jiných tvarů nárazníku. Samozřejmě nechybí už zmiňovaný nápis, který je však na ruském návrhu doplněn o úzkou chromovanou linku, obdobně jako na nejnovějším Superbu. Kodiaq podle všeho dostane i dynamické blinkry vpředu a vzadu, tedy stejně jako Kamiq.

Ani facelift nejspíše nic nezmění na tom, že se v Evropě nedočkáme atraktivní verze Kodiaq GT s karoserií ve stylu kupé. Tato karosářská varianta zůstane i nadále vyhrazena výhradně čínskému trhu. Naopak není důvod, proč by měla z nabídky zmizet nejsilnější verze RS, která zaznamenává mimořádný prodejní úspěch. Mezi pohonnými jednotkami bude největší změnou příjezd plug-in hybridní verze se základem v zážehové čtrnáctistovce. Na další podrobnosti si ještě musíme počkat.

A ještě jedna zajímavost: všechny nové škodovky vyrobené od 28. kalendářního týdne roku 2019 (tedy od toho nynějšího) jsou již vybaveny nápisem namísto loga na zádi.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Doporučujeme

10. 7. 2019 12:32
Re: Kodiaq RS
Vies to je tak pisat prispevky. Nejazdil si ani 110kw ani 140kw verziu a uz vobec nie RS verziu ale vies ktora je dostatocna a este si povies ze si mal pravdu. Potom sem das tie konkurencne auta ktore si si asi vycucal z prstu. Staci sa pozriet aky si mal nick v case kupovania svojho auta. Teraz velebis 3 diamanty, jag, lexus a keby doslo na lamanie chleba kupis Tiguan abo Karoq.
Avatar - poterienko
10. 7. 2019 06:14
První sériové SUV...Kodiaq??
"První sériové SUV..." a sakra já myslel, že první byl Yeti. Teda jasně, nebyl, byl to Roomster s drsnějším vzhledem a pár cm na podvozku navíc, ale i vy jste tomu říkali SUV - https://www.auto.cz/…si-volbou-88901.
Avatar - speedfred
9. 7. 2019 19:17
Re: Kodiaq RS
Toperovo múdro dňa a prihláška do súťaže o zlatý ventilok.
Pravdu si nemal,to len emisie vieš?
9. 7. 2019 18:27
Re: Kodiaq RS
kodiaq je peckovy? :-(
To áno - v každej marhuli, broskyni, slivke, čerešni, višni... nájdeš horkú pecku (kôstku)!
Avatar - Ada je zase tady
9. 7. 2019 16:29
Face up?
Bohužel stále jsou na předku ta obludná 4 světýlka hmyzího ksichtu, stále chybí ruční brzda, stále jsou nesprávně rozmístěna čísla na tachometru a otáčkoměru, stále nejdou sklopit zadní sedadla tak, aby vznikla zcela rovná ložná plocha... O nesmyslech typu bonzovací krabička, která sleduje, kde se pohybujete a různých jiných násilných kravinách ani nemluvím..