Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia 2017: Facelift na nových fotografiích

Michal Fokt
Diskuze (98)
Po síti se toulají nové oficiální snímky omlazené Škody Octavia. Bude na nich kontroverzní příď vypadat lépe?

Škodovka koncem minulého týdne ukázala první fotografie vozu Octavia modelového roku 2017, jenž doslova šokoval dramaticky pozměněnou přídí s výrazně tvarovanou kapotou a čtyřokou optikou předních světlometů a následně příjemně překvapil i novinkami v oblasti benzinových motorů. Nemůže být pochyb o tom, že oč je inovovaná octavia výraznější, o to více kontroverze vyvolává. Jinými slovy - v diskuzi pod články jste jí dali co proto a pozitivní ohlasy byly v poměrně výrazné menšině.

Teď si ještě musíme počkat na osobní setkání, realita je mnohdy jiná, než fotografie, zdá se však, že čekání vyplní ještě občasná dávka nových informací a fotek, jako třeba nyní, když se objevily nové fotografie mladoboleslavského kompaktu. Ty ukazují liftback i kombi z jiných úhlů, zejména z nadhledu, jenž se zdá být k novému designérskému řešení přídě poněkud milosrdnější. Ale současně ve mě nové snímky vyvolávají pocit, že vylepšené octavie vypadají tím lépe, čím dále od pozorovatele se nacházejí...

Michal Fokt
Diskuze (98)
13. 3. 2017 05:53
Re: dizajn japoncov ?????????????????????
Tady je krásně vidět, jak různorodé mohou být názory na design. Já, na rozdíl od Vás z drtivé většiny japonských designů doslova bleju a nedokážu pochopit, jak si někdo ty škarozrůdy může kupovat srdcem a ne jen přirozeně mozkem. Stačí se podívat např. zde:

[odkaz]
[odkaz]

....a můžu stírat celou podlahu kolem sebe >:D >:D
19. 2. 2017 14:52
Podvod se světly!!
Je to okopírovaný Mercedes-Benz E 350 z roku 2009.
[odkaz]
5. 11. 2016 20:49
Důležitá informace, kterou jsme se zde nedozvěděli!
Hluboce se omlouvám Škodě Auto za mé výše uvedené podezření, že na fotografích modernizované Octavie opět používá podložky jako u původního provedení. Toto nepravdivé obvinění vycházelo z nekompletních informací, uvedených v článcích na auto.cz. Nová Octavia totiž žádné podložky pod koly na firemních fotkách již nepotřebuje, jelikož u modernizovaného provedení byl rozšířen rozchod zadních kol o 20-30 mm!!!! (podle motorizace). Já jsem se zpočátku spolehnul jen na tento web, který ovšem takto zásadní informaci dosud vůbec neuvedl (stejně jako Svět motorů, mimochodem)! Abych se o rozšířeném rozchodu zadních kol dozvěděl, musel jsem si zakoupit měsíčník jiného vydavatelství. Buď tuto informaci Škoda Auto neuvedla v novinářských podkladech (o čemž pochybuji) a někteří novináři se jí dozvěděli jen neoficiálně, jaksi "bokem", nebo auto.cz a Svět motorů neodvedly kvalitní práci... Každopádně je to ale skvělá zpráva, Škoda Auto udělala přesně totéž, co BMW u minulé modernizované trojky! Toto opatření Octavii III zásadně zlepší vzhled při tříčtvrtečním pohledu a jízdním vlastnostem jistě také prospěje! :-) :yes: :yes: :yes:
Je vidět, že Škoda Auto skutečně pozorně naslouchá kritickým slovům svých potenciálních zákazníků a kritizované nedostatky co nejrychleji na svých výrobcích odstraňuje. To se ukázalo již v případě Rapidu (změkčení odpružení, vylepšení přístrojové desky, dodělané boční plasty kryjící pojezdy předních sedaček aj.) a nyní i u modernizace Octavie (zachování mechnické P brzdy, rozšíření zadní nápravy). :-) Jenom škoda, že nedošlo i na ten chybějící tapicírung na výplních dveří. :-!
Avatar - Emel
4. 11. 2016 09:21
Re: dizajn japoncov ?????????????????????
Jo, to vykrývání se mi taky líbilo... ve městě je to nakonec jedno, ale líbily se mi ty neustále osvětlené krajnice na běžné silnici (jezdil jsem s tou nejlepší verzí Audi Matrix). Zas na druhou stranu mi u toho Audi přišly dost slabé ty potkávačky... ale možná to byl jen ten šok :-)
Avatar - Ham.
4. 11. 2016 08:57
Re: dizajn japoncov ?????????????????????
Moje zkušenost je, že LED v Leonu mají dobrá potkávací světla, ale dálková jsou slabá, přepnutí na dálkové znamená velmi malý rozdíl a svítí hůř než řada dálkových s halogeny o xenonech nemluvě (včetně té Octavie s xenony). Třeba ten Passat když se nenechá vykrývat a natvrdo se přepne na potkávačky, tak svítí stejně, ovšem přepnutí na dálkové je velký rozdíl a úplně jiná dohlednost než u Leonu. LED v Leonu mi přišly dobré do města, ale na volné silnici když to člověk chce při volném provozu trochu "mastit", tak jako nedostatečné. Navíc vykrývání v Passatu vlastně znamená, že mohou svítit dálkové i ve městě a vykrývají protijedoucí auta, ale svítí jako dálkové, takže celkový dojem je zcela jinde. Nehodnotím design, ten je samozřejmě u LED víc cool, ale z praktického pohledu než LED v Leonu tak raději klasické bixenony (jezdím hodně v noci a mimo město).