Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia čtvrté generace dostane atraktivnější tvary. Takto by se nám líbila!

Stanislav Kolman
Diskuze (49)
Seznamte se s možnou podobou nové generace Škody Octavia. Tuzemský bestseller se ukazuje v atraktivní podobě, i když zatím jen digitálně.

O vyobrazení čtvrté generace Škody Octavia se postaral dobře známý tvůrce Andrei Avarvarii. Premiéra modelu je sice naplánována až na úvod roku 2020, už teď se ale můžeme podívat, jak by auto mohlo vypadat. Z dřívějška už víme, že novinka dá sbohem rozděleným světlometům, které s příjezdem faceliftu vyvolaly hodně bouřlivé reakce. Celkově má vyobrazená příď ostřejší tvary, které by Octavii určitě prospěly.

Vzadu pak tradiční logo nahrazuje nápis Škoda, což je prvek, který jsme už viděli kupříkladu na konceptu Vision X a je pravděpodobné, že se u vybraných modelů probojuje i do sériové produkce. Po vzoru Superbu jsou přepracované zadní svítilny. I takovou změnu lze u sériového kousku očekávat, podle zákulisních informací se ale máme dočkat ještě výraznějšího „vykrojení“ do víka zavazadelníku, jako je tomu u SUV Karoq.

Člen představenstva Škodovky Alan Favey už dříve označil novou Octavii za „state-of-the-art“, což také naznačuje, že mladoboleslavským hodně záleží na atraktivnějším vzhledu. Nová generace nepřinese žádné změny v karosářských variantách, i nadále se vedle liftbacku dočkáme praktického kombíku, který má dorazit jako první. Liftback jej prý doplní o pár měsíců později.

Už dříve jsme vás informovali o motorových podrobnostech. Připomeňme, že nová Octavia bude stát na inovované platformě MQB, jež vedle mild-hybridů se 48V palubní sítí umožní i plug-in hybridní pohon s kabelem do zásuvky. Motory půjde vedle manuálních převodovek párovat i se samočinným ústrojím DSG, vedle tradičních koncernových jednotek se můžeme těšit i na nejsilnější RS v historii.

Stanislav Kolman
Diskuze (49)
28. 9. 2018 16:45
Já se těším
Hudlejte si tady všichni jak chcete, ale já se upřímně těším, až nám ve firmě skončí leasing na stávající Octávky a vyfasuju již nový model. Šéfové u nás už nic jiného než Škodovky nechtějí. Vyzkoušelo se za 25 let kdeco z běžné produkce (samozřejmě nikoliv prémiovky), ale ŠKODOVKA to prostě dlouhodobě vyhrála na celé čáře. A mě to upřímně řečeno absolutně nevadí :yes: :-!
11. 9. 2018 08:22
oktávka
nemůžu si pomoc, ale vidím v tom superba, to jako fakt nemaj fantazii na to, aby udělali originální design nebo co!!! hnus ta škodovka
9. 9. 2018 15:37
Atraktivnější?
Atraktivnější tvary? A kde? Mě se to teda designově vůbec nelíbí! Vámm ano? Dle mého škodovka přestala dělat krásná auta už hodně dávno, co myslíte?
6. 9. 2018 11:04
octa už neni co bejvala
možná pro někoho je libivější, ale čím dál tím větší šunt jen co je pravda...
5. 9. 2018 22:44
Re: Škodovka
Naprosto souhlasím, jejich autům chybí nápad, nový kabát prostě změna od A-Z. a především kvalita, která hodně utrpěla a samozřejmě přehnaná cena.