Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda poodhaluje nové SUV Kushaq, premiéra proběhne v březnu

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Městské SUV Kushaq je prvním sérovým vozem postaveným na platformě MQB-A0-IN, vyvinuté společností Škoda Auto speciálně pro indický trh.

Nová Škoda Kushaq, která byla vyvíjena speciálně s ohledem na rychle rostoucí segment kompaktních SUV na indickém subkontinentu, by měla díky své speciální platformě MQB-A0-IN nabídnout ideální vlastnosti pro pohyb v indických velkoměstech. Vůz se může pochlubit rozvorem 2 651 mm a díky kombinaci velkých kol a robustních tvarů by měl působit opticky větší.

V rámci standardní výbavy dostanou zákazníci LED denní svícení, přední LED světlomety a zadní LED svítilny s rychle reagujícími diodami. Interiér by se pak měl nést v duchu variability a prostornosti, takže jak známe mladoboleslavskou automobilku, určitě si neodpustí ani nějaké to „Simply Clever“ řešení.

Ve výbavě městského SUV samozřejmě nesmí chybět výškově nastavitelné sedadlo a nastavitelný volant, tedy kombinace, která zákazníkům zajistí požadovaný dobrý výhled. S ohledem na zvolený výbavový stupeň by součástí výbavy měla být i klimatizace: buď manuální, nebo automatická.

Kushaq by měl rovněž nabídnout vysoké standardy v oblasti aktivní i pasivní ochrany posádky. Chybět by neměla řada asistenčních systémů, až šesti airbagů, systém ESC, atd. Jízdu usnadní i asistent rozjezdu do kopce, světelný či dešťový senzor, systém monitorování tlaku v pneumatikách nebo tempomat.

Nabídka motorů bude omezena pouze na dva zážehové motory TSI o objemu 1,0 a 1,5 litru, které mají být zárukou dostatečného výkonu i optimální hospodárnosti. V závislosti na zvolené motorizaci může být motor kombinován s šestistupňovým manuálem, šestistupňovým automatem nebo sedmistupňový DSG.

Novým vozem Škoda Kushaq zahajuje automobilka Škoda na indickém subkontinentu novou éru. V rámci projektu INDIA 2.0 zodpovídá společnost Škoda Auto za všechny aktivity koncernu Volkswagen na indickém trhu. Modelovou ofenzívu celkem čtyř nových kompaktních vozů značek Škoda a Volkswagen zahajuje právě Škoda Kushaq. Všechny modely jsou postaveny na modulární platformě MQB-A0-IN, kterou společnost Škoda Auto upravila speciálně pro potřeby indického trhu. Jsem si jist, že tento model přesvědčí indické zákazníky,“ uvedl Thomas Schäfer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Připomeňme jen, že mladoboleslavská automobilka zodpovídá v rámci projektu INDIA 2.0 od června 2018 za všechny aktivity koncernu Volkswagen na indickém subkontinentu. Cílem projektu je pak posílení pozice společnosti Škoda Auto a koncernu Volkswagen na indickém trhu výrazným rozšířením nabídky vozů v objemovém segmentu.

Škoda také zodpovídala za vývoj nové modulární platformy MQB-A0-IN, vyvíjené přímo v Indii, na které budou kromě Škody Kushaq postaveny i další velkosériové modely. Technický vývoj probíhal v Technologickém centru v Púně, otevřeném v roce 2019, podílel se na něm tým 250 indických inženýrů s bohatými zkušenostmi a nová platforma již nyní splňuje nové, přísnější bezpečnostní a emisní normy platné v Indii.

Oficiální premiéra Škody Kushaq proběhne v březnu tohoto roku v Indii. Po uvedení na indický trh se pak Kushaq zařadí v nabídce značky Škoda vedle modelů Rapid, Octavia, Superb, Kodiaq a Karoq.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
26. 1. 2021 09:08
Kto vymysla tie nazvy
Lebo uz to zacina s tym q na konci ( ukol znel jasne) byt pekna traparna... a to mam inak skodu celkom rad...
Avatar - caliban
25. 1. 2021 19:03
....
S těmi názvy aut končícími na Q, to je vážně debilita. Kterej hulibrk to tam prosazuje. Už to není ani vtipné.
Avatar - curwasportiva
25. 1. 2021 16:25
Kush?
Dalsi hnusne auto s jeste blbejsim jmenem. To by me zajimalo kolik toho kush vyhulili, nez tohle vymysleli...
25. 1. 2021 14:54
Re: Pohádka
Díky. To by bylo, aby v těch 22 jazycích nenašli nějakej souzvuk, co by se hodil do krámu. :-D
Avatar - pradeda777
25. 1. 2021 14:44
Re: Pohádka
Už ten název starého jazyka sanskrt je podezřelý. Asi ho také vymysleli v MB..... ;-) :-[]