Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb Laurin & Klement: Světová premiéra v Brně

Ondřej Láník
Diskuze (130)
Prvním překvapením, které přinesl brněnský autosalon, je premiéra nového high-endového Superbu.

Nejdražší a nejluxusněji vybavené modely Škody nosí v posledních letech plaketu se jmény zakladatelů automobilky Laurina & Klementa.

Špičková výbava obvykle přichází až ve chvíli, kdy je vozidlo dobře zavedeno na trh a výrobce potřebuje přitáhnout pozornost.

Ta chvíle v případě druhé novodobé generace Superbu právě nastala. A Autosalon Brno 2011 díky tomu má světovou premiéru.

Designový paket Laurin & Klement navazuje v modelové řadě Superb na exkluzivní úroveň výbavy u svého předchůdce. V aktuálním provedení bude paket Laurin & Klement dostupný pro pětidveřový sedan i kombi.

Svůj výsadní charakter prezentuje chromovanou mřížkou chladiče na přídi a plaketkou Laurin & Klement na zádi. 18palcová kola Sirius jsou vyhrazená pouze pro provedení Laurin & Klement.

Při vstupu do interiéru přivítá Superb Laurin & Klement cestující ozdobnými prahovými lištami s názvem na liště z ušlechtilé oceli.

Interiér Executive, který bude nabízen výhradně v rámci paketu Laurin & Klement, je spolu s dalšími doplňky sladěn s novým odstínem metalické barvy karoserie hnědá Magnetic.

Charakteristickým detailem je logo Laurin & Klement vyražené do čalounění opěradel.

Dle výběru zákazníka může být interiér doplněn o dekorativní lišty v designu Piano nebo dřeva.

Superb Laurin & Klement lze objednat jen s nejvýkonnějšími pohonnými jednotkami.

Mezi benzinové motory patří přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI (147 kW) nebo šestiválcový 3,6 FSI V6 (191 kW) s pohonem 4×4, oba se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Výroba Superbu Laurin & Klement začne v polovině listopadu 2011 (46. týden).

Z naftových motorů je nabízen pouze čtyřválec 2,0 TDI CR DPF (125 kW) v kombinaci se šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou DSG; v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou lze navíc pořídit také s pohonem 4×4.

Ondřej Láník
Diskuze (130)
13. 7. 2011 17:37
neví někdo kdy bude nový superb ????
Nemáte někdo nějaké info,udajně v roce 2012mají být kosmetické změny u superba a vroce 2013 má být nový model má z Vás nějaké info ?
6. 6. 2011 15:20
Re: Velké zklamání
tak leda cenou >:D :no:
Avatar - white label
5. 6. 2011 21:42
Re: Velké zklamání
Nevypadlo mi nic, bylo to srovnání těchto tří modelů, nikoli celé střední třídy...
Co se týká samotné šířky interiéru vzadu, tam je Passat před Mondeem zcela obejktivně (viz rozměry)...
Avatar - white label
5. 6. 2011 21:37
Re: Velké zklamání
Asi jsi to tak nemyslel, ale logicky to právě tak vyznělo : "A Mondeo je například širší než Superb, celkově prostornější a tím nemyslím jen prostor vzadu na nohy."
Avatar - Ronault.
5. 6. 2011 19:23
Re: Velké zklamání
Ano, ano, to jsem zapomněl :-)