Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Vision C: Designová studie pro Ženevu v předpremiéře

redakce AUTO.CZ
Diskuze (200)
Škodovka na ženevském autosalonu představí vedle sériových modelů také studii pětidveřového kupé nazvanou Vision C.

Mladoboleslavská automobilka v rámci největší modelové ofenzivy v historii obnovuje a rozšiřuje své portfolio. Má totiž v plánu do roku 2018 prodávat minimálně 1,5 milionu vozů (loni 920.800). Studie Vision C je přitom předzvěstí další evoluce designu této značky.

Kupé vzešlo z dílny šéfdesignéra Jozefa Kabaně a vyniká velkými pátými dveřmi. Mimořádně působivé je střídání měkkých, lehce konturovaných, konkávních a konvexních ploch a ostrých, přesných linií. Příď je sebevědomá a dynamická zároveň, záď dostala radikální zakončení.

Na těchto snímcích se odhaluje zatím ještě hliněný model, byť vytvořený v reálném měřítku 1:1. Skutečná verze automobilu bude vidění 4. března na autosalonu v Ženevě, přičemž podle našich informací bude mít již normálně přístupný interiér. Ten bude navržený pro čtyři cestující.

Typické pro vozy Škoda jsou rozměrné páté dveře a velký zavazadlový prostor. Moderní technika MQB, hnací řetězec blízký sériovému stavu, nízká hmotnost a optimalizovaná aerodynamika představují velký potenciál pro případnou sériovou výrobu.

Pod kapotou studie Vision C se skrývá přeplňovaný zážehový čtyřválec 1.4 TSI s výkonem 81 kW, který je konstruován pro spalování CNG i benzinu. Tenhle turbomotor při provozu na zemní plyn spotřebuje pouze 3,4 kg, respektive 5,1 m3 zemního plynu na 100 kilometrů, což odpovídá emisím CO2 ve výši pouhých 91 g/km.

Veškeré další podrobnosti ohledně studie Vision C drží Škodovka přísně pod pokličkou. Těšte se proto na naše první dojmy, až se v Ženevě na automobil naživo podíváme a poprvé do něj usedneme.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (200)
2. 3. 2014 09:39
Re: uplna kopia
2 riadky a smajlík = tri príspevky...si inak zdravý?
1. 3. 2014 22:39
uplna kopia
:no:
1. 3. 2014 22:39
cela a7
cela audina a7. typicka skodovka, vyrobit lacno a predat draho. A ludia im to kupuju.Nechapem
1. 3. 2014 22:38
kopia
cela audina a7. typicka skodovka, vyrobit lacno a predat draho. A ludia im to kupuju.Nechapem
Avatar - twistedTSD
1. 3. 2014 17:16
Re: Snad abych je to učil
Problém je, že do těch světel by se vlezly stěží parkovačky. :-)