Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda vstupuje do nové éry, v Bratislavě zahájila sériovou výrobu Citigoe iV

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Z výrobní linky bratislavského závodu značky Volkswagen začaly sjíždět první čistě elektrické vozy Škoda Citigoe iV.

Společnost Škoda Auto včera zahájila výrobu svého prvního čistě elektrického modelu Citigoe iV, jehož výroba probíhá v bratislavském závodu značky Volkswagen. Bratislava se přitom stala i místem světové premiéry prvního elektromobilu Škoda, který byl slavnostně odhalen 23. května v rámci IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji.

Zahájením výroby modelu Citigoe iV jsme dosáhli nového milníku v historii společnosti ŠKODA AUTO: Je prvním modelem naší značky s čistě bateriovým pohonem a přesvědčí mnoha praktickými přednostmi i velmi vysokou kvalitou výroby,“ uvedl v tiskové zprávě Michael Oeljeklaus, člen představenstva Škoda Auto za výrobu a logistiku.

Mladoboleslavský sourozenec Volkswagenu e-up! ukrývá pod kapotou kombinaci lithium-iontové baterie o kapacitě 32,2 kWh, která napájí elektromotor o výkonu 64 kW (83 k) s točivým momentem 212 Nm. Z 0 na 100 km/h se sice Citigoe iV vyškrábe až za 12,3 sekundy a maximální rychlost je omezena na 130 km/h, čistě elektrický dojezd by se však měl za běžných podmínek pohybovat až okolo 260 kilometrů.

Pouze 3579 mm dlouhý a 1645 mm široký vůz přitom slibuje dostatek prostoru pro čtyři osoby a zavazadlový prostor o objemu 250 litrů, který po sklopení zadních sedadel naroste až na 923 litrů. Třídveřová karoserie se stala minulostí a v konfigurátoru najdete jediný výbavový stupeň: Style.

Za cenu 479.000 Kč tak dostanete základní žluté lakování a ve výbavě nechybí například airbag řidiče a vypínatelný airbag spolujezdce, boční hlavové airbagy Thorax,  asistent pro jízdu v pruzích (Lane Assist), tempomat, vyhřívání předních sedadel, odpadkový koš v obložení dveří, zadní parkovací senzory, mezipodlaha v zavazadlovém prostoru, přední mlhové světlomety s Corner funkcí, vyhřívané čelní sklo nebo držák multimediálních přístrojů a digitální radiopříjem DAB.

Škoda však v současnosti nabízí i tzv. ekologický bonus 30.000 Kč, který lze využít na instalaci wallboxu k domácímu nabíjení, nebo ke snížení pořizovací ceny vozu. Po uplatnění slevy tak Citigoe iV vyjde na 449.000 Kč, za což se standardně nabízí i sesterský elektrický Volkswagen e-Up.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - xxc
22. 11. 2019 17:15
Re: Elektrošílenství dorazilo i do Boleslavi (resp. Blavy
Veď škoda aj autá odoberá od VW :-)

A uz je aj vypredana na Slovensku.
22. 11. 2019 11:44
Re: Elektrošílenství dorazilo i do Boleslavi (resp. Blavy
To ale neházej na Škodovku, ta motory TDI odebírá od VW. ;-)
22. 11. 2019 08:37
Re: Co je na tom noveho?
rtomas - s tím svérázným výkladem dějin buď sakra opatrný, plácáš nesmysly a to zásdně - a na této dikusi to navíc nemá co dělat. Ti bačové také nejsou korektní a slepice také ne - nemá to tady co dělat.
22. 11. 2019 06:44
Re: Elektrošílenství dorazilo i do Boleslavi (resp. Blavy
Myslíš pod tím tlakem který vznikl po tom co několik let brutálně podváděli s emisema?
21. 11. 2019 23:25
Elektrošílenství dorazilo i do Boleslavi (resp. Blavy)...
...budiš ale Škodovákům přičteno k dobru, že to nedělají dobrovolně, ale pod brutálním ekoteroristickým tlakem.... :-(