Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Yeti Cabrio: druhé vydání Yetiho právě vyšlo

Ondřej Láník
Diskuze (150)
Modrou barvu vystřídala oranžová, uzavřenou karosérii obrněného hatchbacku střídá otevřená karosérie s plátěnou střechou a ochranným rámem za sedadly. Jediný pár dveří dělá z původního Yetiho studii s tvary opravdového SUV...

Modrou barvu vystřídala oranžová, uzavřenou karosérii obrněného hatchbacku střídá otevřená karosérie s plátěnou střechou a ochranným rámem za předními sedadly. Jediný pár dveří dělá z původního Yetiho studii s tvary opravdového SUV, které je charakteristické mohutným ochrannými ochrannými oblouky v zadní otevřené části vozu. Nad cestujícími vpředu zůstává odnímatelná pevná střecha, ti vzadu nepohrdnou v případě nepřízně počasí alespoň střechou látkovou.

Střešní díl nad cestujícími vpředu lze složit na třetiny a sejmout (nechat doma nebo uložit za sedadla), látkový díl je jen jednoduše připevněn na boční ochranné oblouky. Boční skla v zadní části vozu jsou také demontovatelná. Přední pár dveří má bezrámová okna (z rámu vlastně zbyla jen zadní vodící část u B-sloupku).

Automobil přijel při premiéře na scénu po svých, podle zvuku motoru jde zřejmě o tříválec.

Budoucnost této studie je jako vždy velmi nejistá. V minulosti sice předseda představenstva Škody Auto připustil, že se v Boleslavi pracuje na přípravě sériové podoby studie Yeti, ale zda půjde o univerzálnější uzavřenou karosérii nebo tento otevřený pick-up není vůbec jisté. Na trh by se nový model mohl dostat nejdříve za tři roky, tzn. kolem roku 2008.

Před půl rokem v Ženevě se mluvilo při premiéře modrého Yetiho jen o pohonu jediné nápravy, později si Škoda ponechala otevřenou i variantu pohonu všech kol.

Oranžová barva pro Yetiho není vůbec novinkou. Svět již viděl tři barevná provedení ženevské studie. Vedle modrého ženevského kusu, který byl poté k vidění i na brněnském autosalonu, Škoda Auto vystavovala ještě oranžový exemplář na Shanghai Motor Show letos na jaře a šedý kus při příležitosti výstavy 100 let automobilů Škoda na autosalonu v Brně.

První fotografie z výstaviště jsme zveřejnili po světové premiéře dnes v 10:30 h.

Další články o Nové Škodě Yeti II:


Jako vždy připravujeme i letos rozsáhlou přílohu z frankfurtského autosalonu čítající přes 1500 fotografií, zajímavá videa, čtivý popis novinek a plakáty. Na výstavišti pro vás vyfotografujeme nejen krásná auta, ale také krásné modelky a možná se dočkáte i nějakého překvapení. Nezapomeňte proto sledovat Auto.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (150)
14. 9. 2005 20:43
Re: A dost!
Tobě ne. Tobě nechci předkládat nic a také ti nic nepředkládám. Jsi než zloděj nicku, a lezeš mi tu do zadku omíláním mých myšlenek ve svých příspěvcích. Takhle neschopný jsi tu jen ty... Ale to pochopím, chceš-li tu psát a nemáš myšlenky své, vlastní. Navíc je mi to příjemné... Ale co dál, ismo, co dál, než se ze sebe zblázníš? V tom ti tady nepomůže nikdo. Tohle musíš řešit jinde. A v sobě. Tam je zakopaný pes tvých potíží - tvá povaha, tvá zloba, tvá touha... Pamatuj - kradl jsi nick. Jsi zloděj. To je má morálka - opovrhuji tebou. Hluboce, otevřeně, a zásadně. A o to víc si tu vážím všech kolegů s nimiž se sekáme, dosekáme a udobříme. Nekrademe nicky a nelezem si do zadků. :no:
12. 9. 2005 14:04
TO SE PODDÁ
Je v přirozenosti člověka kritizovat to, co se mu nabízí a vynášet do nebe to, co je nedosažitelné... A zejména tady v Česku... tady to má velkou tradici. Takže nakonec to zlomí Škoda. Svejma krásnejma autama :yes: