Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda začíná v Mladé Boleslavi se sériovou vyrábou Enyaqu

Diskuze (0)

Automobilka Škoda Auto začala ve svém hlavním závodě v Mladé Boleslavi sériově vyrábět elektrické SUV Enyaq iV. Investice do přestavby výrobní linky dosáhla 32 milionů eur (zhruba 837 milionů Kč).

První čistě elektrické SUV značky Škoda se bude vyrábět na stejné lince jako modely Octavia a Karoq. Denně se vyrobí až 350 elektrických SUV. "Enyaq iV je prvním sériovým modelem značky Škoda, který byl od začátku koncipován jako čistě bateriový vůz. Tím klade naše nové SUV zcela jiné požadavky na výrobní procesy a sled výrobních operací než modely se spalovacím motorem," řekl člen představenstva Michael Oeljeklaus.

Video se připravuje ...

Firma připravovala mladoboleslavský závod na výrobu SUV Enyaq iV od léta minulého roku. Automobilka upravila statiku budovy, navíc dimenzovala technologie pro přepravu dílů na hmotnost čistě bateriových vozů i montovaných komponentů. Kromě toho Škoda Auto zavedla například instalací termokamer bezpečnostní opatření při manipulaci s bateriemi. Tyto kamery nepřetržitě kontrolují teplotu ve výrobní hale a v případě zjištění odchylky vyhlásí poplach.

Nová čistě elektrická Škoda Enyaq bude stát v základu 1,059.900 Kč. Zájemci v Česku si ji mohou dopředu objednávat od 3. září. SUV má udávaný dojezd až 510 kilometrů.

Diskuze (0)

Doporučujeme