Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Soutěž automobilové krásy Villa d'Este 2006 má vítěze

Ondřej Láník
Diskuze (16)
Italské město Cernobbio se podobně jako jeho ukrajinský jmenovec Černobyl stalo v minulých dnech středem pozornosti. Na rozdíl od smutného výročí, se v Itálii minulý víkend uskutečnilo jedno z nejdůležitějších dostaveníček znalců automobilové krásy.

Italské město Cernobbio se podobně jako jeho ukrajinský jmenovec Černobyl stalo v minulých dnech středem pozornosti. Na rozdíl od smutného výročí, které si připomínají na východ od našich hranic, se ve slunné Itálii minulý víkend uskutečnilo jedno z nejdůležitějších dostaveníček znalců automobilové krásy.

Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2006 - tradiční soutěž aplikovaných tvarů a křivek na nových nebo historických automobilech - se poprvé uskutečnila v roce 1929, uprostřed zlatého automobilového věku. Letos se na břehu jezera Como předvedlo 48 vzácných exponátů z let 1914 až 1972. Partnerem celé akce je již několik let automobilová skupina BMW.

Cenu Trofeo BMW Group a s tím také hlavní cenu poroty Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2006 si odvezlo Ferrari 410 SA Pinin Farina z roku 1959. Jde o jeden z dvanácti exemplářů postavených v letech 1958 a 1959, který je momentálně ve vlastnictví amerického sběratele Petera Kalikowa.

Cenu návštěvníků Coppa d'Oro Villa d'Este si odvezl automobil Isotto Fraschini 8 A SS z roku 1930. Čtyřmístný kabriolet s karoserií italské firmy Castagna byl vyvezen do USA a po dobu 50 let jej vlastnil nejmenovaný americký právník.

Cenu Trofeo BMW Italia získalo Bugatti 57 z roku 1939, oceněny byly také vozy Ferrari 250 GTO (1963), Bentley R Type Continental (1954), cenu Trofeo Rolls-Royce za nejelegantnější modifikaci vozu této značky si letos odvezl Rolls- Royce Phantom I Experimental Jarvis z roku 1928, který byl sedmdesátým vozem testovací série vozů Rolls-Royce. Automobil byl dlouho v držení indického maharadži Badahura a v sedmdesátých letech se vrátil zpět do Evropy.

Na soutěži automobilové krásy Villa d'Este 2006 se představily také dva zcela nové vozy Russo-Balt Impression a Zagato Ferrari 575 GTZ.

K vidění byly také studie staršího data (Pininfarina Birdcage, Renault Altica či Rolls-Royce 101EX).

Ondřej Láník
Diskuze (16)