Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Speciální edice Fordu Ranger: Přijíždějí extrabuřty

Petr Slováček
Diskuze (2)

Příští generace Fordu Ranger se nedostane k zákazníkům dřív než za rok. Do té doby si mohou udělat radost speciálními edicemi končícího modelu, které jsme prozkoumali na terénním polygonu maďarského Hungaroringu.

Terénní ranger byl pro Ford zásahem do černého. Ačkoliv se kolem něho konkurenti objevují a zase zapadají, vytrvale si ukusuje stále větší díl prodejního koláče. V Evropě jde jednoznačně o nejprodávanější pick-up. Nová generace rangeru dokonce technické know-how věnuje i příštímu Volkswagenu Amarok. Mimochodem přípravy byly tak utajované, že ještě týden před uvedením nic netušili ani čeští zástupci značky! Zato věděli, že loučící se model bude ještě aspoň rok v prodeji.

Možná proto, aby mezi modernějšími konkurenty nevypadal jako chudý příbuzný, dostal čtyři exkluzivní edice. Smysl asi dávají. Byť půlku prodejů tvoří velké zakázky vyžadující vzhledový minimalismus (350 aut aktuálně bere ČEZ), druhá polovina se prodá v příplatkových variantách Limited a Wildtrak. Čtyři edice k nim přidávají výbavu za příplatek, za který byste samostatně doplňky nepořídili. A do konce roku je k mání za 1.000.500 Kč, tedy téměř cenu základního XL, model Limited Plus i s rolovacím krytem korby v ceně. Wildtrak v akci stojí 1.143.780 Kč.

Svět motorů 48/2021 Svět motorů 48/2021

Wolftrak

Wolftrak vychází z pracovní výbavy XLT, a proto je také spjat s nejslabším motorem a manuální převodovkou. Výbavou zaměřenou na funkci (vyhřívané sedačky, navigace) míří nejvíc do terénu. Doplňky a zpětná zrcátka jsou v matné černé, stejně jako trubkový rám na korbě. Za příplatek je matně lakovaná roleta nebo hardtop. Přirážka proti XLT není velká – jen dvaapadesát tisíc korun.

Cena s DPH: 1.145.507 Kč

Video se připravuje ...

Stormtrak

Storm je anglicky bouřka a model vycházející z wildtraku má evokovat přírodní živly. Nevíme tedy přesně čím, každopádně má jít o nejkomfortnější variantu na 18palcových litých kolech a s motorem 2.0 Bi-Turbo a 10stupňovým automatem. Dodávat se bude v exkluzivním červeném laku, případně bílém a modrém. Vždy má ve výbavě světlomety LED a nášlapy prahů. Sedačky jsou potaženy stejnou jemnou kůží jako ve sportovním raptoru. Specialitou je v ceně dodávaná elektrická roleta nákladového prostoru, pro ostatní modely poskytovaná za příplatek dvacet až třicet tisíc. Lze ji ovládat z kabiny, tlačítky nebo dálkovým ovladačem. Není to špatné, byť rukou to zvládnete rychleji. Mimochodem v korbě jsou umístěny šikovné zarážky pro uchycení nákladu jako bonus.

Cena s DPH: 1.545.775 Kč

Video se připravuje ...

Raptor Special Edition

Sportovní raptor získal proti pracovním variantám zesílené šasi (o 150 mm větší rozchod, o 51 mm světlost) a zejména tlumiče pérování Fox, které prý samotné činí to hlavní veškerého příplatku proti běžnému modelu. Startuje na 1.625.030 Kč, speciální edice o necelých padesát tisíc výš. Technicky nic nepřidává, jen červeně lakovaná tažná oka, velké polepy karoserie a v interiéru červenou nit prošití. Dodává se s jediným motorem pro raptor, tedy 2.0 EcoBlue Bi-Turbo (157 kW) s automatickou 10stupňovou převodovkou shodnou i pro mustang.

Cena s DPH: 1.673.551 Kč

Video se připravuje ...

MS-RT

Ranger s nic neříkajícím názvem MS-RT odkazuje na tuningovou firmu, která už v minulosti převlékla transit. V tomhle případě doslova – pick-up totiž získal plastové návleky blatníků a korby, takže vypadá nafoukle. V podbězích jsou dvacetipalcová kola a míří víc na asfalt než do terénu. Ze všech limitovaných edicí nám přijde nejzajímavější, bohužel se v Česku prodávat nebude, příplatkovou sumu tudíž neznáme.

Video se připravuje ...

Petr Slováček
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
4. 12. 2021 15:48
Vsetky su paradne
Ale teda keby som so mal vybrat len jeden... za mna urcite raptor... v terene absolutna supa... rad by som dokonca videl terenny duel raptor vs Gecko .... raptor :yes:
4. 12. 2021 15:42
hele
Extra buřty?