Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW finišuje novou řadu 3 kombi

Diskuze (5)
Rodina BMW řady 3 bude širší než kdy předtím. K současnému sedanu se již brzy přidá kombi.

BMW řady 3 (resp. řady 3 a nové řady 4) nabídne větší počet karosářských verzí než kdy předtím. Zatím je v prodeji jen sedan, představení odvozeného kombi je ale jen otázkou měsíců, když ne rovnou týdnů.

Vůz se kódovým označením F31 se stále intenzivně testuje, kamufláž už ale skrývá jen zadní partie, které jsou jedinou deistovou hádankou. Prodej by měl být zahájen nejpozději na podzim.

Z větší řady 5 převezme nové kombi řady 3 dvojité otevírání pátých dveří se samostatně výklopnou skleněnou částí a také chytrou roletu, která se po otevření zavazadlového prostoru sama zvedne. Naopak vzduchové odpružení s udržováním konstantní světlé výšky zůstane vyhrazeno většímu z mnichovských kombi.

Nové BMW 3 Touring sdílí modulární platformu se sedanem a řadou 1. Díky tomu bude moci nabídnout řadu přeplňovaných motorů o objemu od 1,6 do 3,0 litru. A k tomu samozřejmě pohon všech kol xDrive a výběr mezi šestistupňovou manuální a osmistupňovou automatickou převodovkou.

Postupně se nabídka rozroste ještě o karosářské verze kupé a kabriolet, zřejmě prodávané jako řada 4. Po vzoru větší řady 5 BMW uvažuje také nad velkoprostorovým liftbackem 3 Gran Turismo a čtyřdveřovým Gran Coupe.

Diskuze (5)
10. 5. 2012 23:11
Kdy koupit?
Plánuju si koupit starší verzi - e90 :-) , ale zajímalo by mě, kdy se vyplatí ji koupit? :-) F30 už tu chvilku jezdí, takže předpokládám, že optimální by bylo cca léto? Nebo až po představení F31 a dalších motorů?
10. 5. 2012 22:07
F31
Na těch 19kách vypadá moc dobře. Až bude v Mpaketu, s šestiválcovým naftovým biturbem a ve čtyřkolce, bude to ideální rodinný kombík. :-)
Avatar - fOE
10. 5. 2012 21:50
Re: Je nějak najednou ticho...
U 3er je pomer nejak 30-35% benzin ku 65-70% diesel a to i v evrope. Vzhledem k tomu ze se toho auta proda vic nez pul milionu rocne tak pocty benzinu nejsou rozhodne zanedbatelne.
Ad trivalce: je zajimave jak to co se tu vydavalo skoro za samozrejmost jeste pred uvedenim F30 se uz nejakej ten patek nikde ani nespomenulo :-)
10. 5. 2012 18:55
Re: Je nějak najednou ticho...
Všechno má svůj čas :-) v Mnichově mají určitě propracovaný marketing ... pokud budou chtít instalovat tříválce, udělají to raději nenápadně v průběhu výroby. A navíc typický evropský zákazník BMW kupuje diesel, takže ho benzínový tříválec vůbec nebude zajímat.
10. 5. 2012 16:14
Je nějak najednou ticho...
... po bulvárem slibovaných třívalcích 1,5l >:D ;-)