Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: John Cooper Works pro Mini Roadster a Countryman

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Skládačka do sebe pěkně zapadá – Mini Roadster JCW i Countryman JCW se už připravují na Nürburgringu.

Zamaskovaný speciál není nic jiného než Mini Roadster JCW, odvozený od Mini Coupé JCW se kterým jsme měli tu čest na testovacím okruhu u Melku; viz. článek Mini John Cooper Works Coupé: První jízdní dojmy

Prozradila jej (resp. verzi John Cooper Works) třeba dvojitá koncovka výfuku a zvětšené brzdy. Pod kapotou se ukrývá přeplňovaný čtyřválec 1,6 l, naladěný na 155 kW (211 k) při 6000 otáčkách. Jeho točivý moment vrcholí na hodnotě 260 Nm přičemž je k dispozici v širokém spektru otáček, začínajícím na 1850 a končícím při 5700 ot. Díky funkci Overboost je možné moment krátkodobě (na moment) zvednout o 20 Nm.

Vyfotili jsme také Countrymana. Spekuluje se o tom, že by Countryman JCW měl dostat o něco silnější turbodmychadlem přeplňovaný motor 1,6 než mají ostatní verze (tam je agregát nastaven na 211 k), zaznívá hodnota 220 či dokonce 230 koní. Tomu ale moc nevěříme, Mini SUV se prostě spíš bude muset smířit s tím, že to na 100 km/h kvůli své vyšší hmotnosti nezvládne za 6,5 sekundy jako Cooper JCW ale že se jeho čas bude pohybovat někde na hranici sedmi sekund.

Na obrázcích z testů vidíme i visuální a funkční aerodynamické úpravy – spojlery, pozměněný přední nárazník, širší prahy, difuzor, větší koncovky výfuků nebo silnější brzdy.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)